Imatge del lloc on hi havia la llamborda que han robat a la plaça del Mercadal de Reus

Compte enrere de l'ultimàtum per tornar la llamborda del Mercadal de Reus

L'alcalde va anunciar accions contundents si no es retornava avui | La Guàrdia Urbana té imatges dels responsables, a qui treballa per identificar

La llamborda sostreta de la plaça del Mercadal de Reus encara no ha aparegut. El furt va tenir lloc la matinada de fa dos divendres, i la setmana passada l'alcalde de Reus va posar el crit al cel. Es va comprometre a no presentar denúncia si la retornaven avui com a tot estirar, de manera anònima, a qualsevol església de la ciutat.

Fonts municipals confirmen, aquest dilluns al matí, que no hi ha hagut notícia de la pedra robada de la plaça del Mercadal. El furt d'aquesta llamborda ha provocat força enrenou, en part en clau d'humor. Carles Pellicer, alcalde de Reus, ho va qualificar d'«acte vandàlic contra el patrimoni de Reus, contra la nostra història i identitat».

Tot i això, considerava prioritari el retorn de la llamborda, motiu pel qual oferia als responsables la possibilitat de tornar-la sense conseqüències. A través de les càmeres que hi ha a la plaça del Mercadal es va poder captar el moment en el qual un grup de sis persones prenia la llamborda.

La Guàrdia Urbana ja treballava, la setmana passada, en la identificació d'aquests individus. Des d'aleshores s'han succeït les reaccions al llindar entre les serioses i les humorístiques, o directament en clau còmica. Per una banda, el Gremi de Forners de Reus i Baix Camp va anunciar, el mateix dijous, una recompensa a canvi d'informació.

Regalen deu pans de pagès i deu coques amb cireres «a tots aquells que puguin donar alguna pista de la llamborda sostreta». A xarxes socials com Twitter s'han anat repetint les accions i reaccions. Un exemple són les peticions perquè els reusencs portin flors i espelmes al forat que ha deixat la llamborda.

També ha arribat a Tarragona, on un grup d'usuaris de Twitter s'han erigit, irònicament, en els responsables d'haver robat la llamborda.