Lleida podria impulsar una 'cavalcada' de Reis de pagament

Se celebrarien diferents sessions repartides en diversos dies per evitar aglomeracions i assegurar que tothom ho pugui veure

Pla general dels Reis Mags d'Orient durant la cavalcada a Tarragona l'any 2020
Se celebrarien diferents sessions repartides en diversos dies per evitar aglomeracions i assegurar que tothom ho pugui veure | ACN

Aquest pròxim Nadal es presenta complicat. Encara que les esperances per celebrar-les el més normal possible es mantenen. Tot i això, des de les institucions ja es comencen a prendre accions per tal d'avançar-se als esdeveniments, sobretot en actes multitudinaris, com pot ser la cavalcada dels Reis Mags. 

És el cas de l'Ajuntament de Lleida, el qual ja va anunciar aquesta passada setmana que un espectacle estàtic substituiria la cavalcada dels Reis Mags per tal d'evitar grans agrupacions de persones i, alhora, no deixar als infants de la ciutat sense aquesta tradició tan important per a ells. 

Pagament per a assegurar l'assistència del públic

Així ho publicava el mitjà digital 'Segre', el que alhora ha publicat aquest dissabte que aquest espectacle seria de pagament. Aquesta nova informació ha resultat sorprenent alhora que polèmica. Segons anunciava l'Ajuntament de la capital lleidatana, l'opció de pagar «un mínim preu» està sobre la taula, justificant-ho perquè així garanteixen l'assistència del públic. 

«De vegades la reserva d'entrades gratuïtes comporta que, a última hora, els assistents decideixin no anar-hi, la qual cosa deixa així una plaça lliure que podria haver utilitzat una altra persona», apunten des de la Paeria. 

A més, també han explicat que, en cas de tirar endavant aquesta decisió de fer pagar entrada, tots els fons recaptats serien destinats a finalitats socials. Un motiu que pot ajudar a les persones a pagar més a gust aquest passi a la renovada 'cavalcada'. 

Encara amb molts aspectes a definir 

Tot i això, l'Ajuntament encara ha d'acabar de definir molts aspectes d'aquest espectacle que estan plantejant. Un dels més importants és l'espai. Segons el mitjà anomenat anteriorment, des de la Paeria estarien pensant en el pavelló Barris Nord, ja que és el recinte més ben posicionat per acollir aquesta actuació. 

«Necessitem un recinte espaiós en què es puguin complir totes les normes de seguretat i que permeti una rotació de persones i s'evitin aglomeracions i el Barris Nord compleix aquests requisits. Tanmateix, no hi ha res decidit encara», expliquen des de l'Ajuntament. 

El nou format d'aquesta atípica cavalcada dels Reis Mags està prevista que se celebri entre els dies 2 i 5 de gener del 2021. Per tal d'evitar aglomeracions i, alhora, assegurar-se que tots els lleidatans poden gaudir de l'espectacle, es realitzaran un total de vuit sessions diàries, les quals estan previstes que durin sobre uns 30 minuts cadascuna. En aquest xou, hi apareixeran tots els elements típics i tradicionals de les cavalcades.


Comentaris

envia el comentari