Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb home netejant tapisseria del cotxe i cercle vermell amb seient del cotxe brut

Llevataques casolà: neteja en profunditat i deixa impecable la tapisseria del cotxe

Amb uns pocs ingredients aconseguiràs mantenir la tapisseria del vehicle en perfecte estat i completament net

Si tens un cotxe, és força probable que ja sàpigues que un dels elements més complicats de netejar és la tapisseria. No només s'acumula brutícia i pols, també es pot tacar fàcilment. Per sort, és possible fer un llevataques casolà i amb molt pocs ingredients.

I és que la tapisseria del cotxe és una de les parts que s'embruta més i que més costa netejar. Les taques de menjar, beguda, greix, fang o suor poden arruïnar l'aspecte i l'olor dels seients, el sostre o el maleter.

A més, la brutícia pot acumular àcars, bacteris i fongs que poden afectar la salut dels ocupants del vehicle. Per això, és important netejar la tapisseria del cotxe sovint i amb els productes adequats.

Tot i això, no cal gastar molts diners ni recórrer a productes químics agressius per deixar la tapisseria del cotxe com a nova. Amb alguns ingredients naturals i econòmics, que segur que tens a casa, pots preparar un llevataques casolà que neteja en profunditat i deixa impecable la tapisseria del teu cotxe.

Com fer el llevataques casolà perfecte

Per preparar el llevataques casolà necessites els ingredients següents:

  • Aigua
  • Vinagre blanc
  • Suavitzant
  • Sabó líquid
  • Bicarbonat de sodi

Només has de seguir aquests passos:

  1. En un recipient afegeix aigua tèbia
  2. Afegeix-hi el vinagre blanc, el suavitzant, el sabó líquid i el bicarbonat de sodi
  3. Remena, i llest!
  4. Afegeix unes gotes d'oli essencial de llimona o de lavanda si vols donar-li un toc aromàtic al llevataques casolà
  5. Aboca la barreja en una ampolla amb polvoritzador i agita bé abans d'usar. També pots xopar un drap al recipient.

Com netejar la tapisseria del cotxe amb el teu llevataques casolà?

Aspira la tapisseria del cotxe per eliminar la pols, els pèls i les molles. Polvoritza el llevataques casolà sobre les zones tacades o brutes de la tapisseria. Hauràs de deixar actuar el producte durant uns minuts perquè penetri a les fibres.

Frega les taques amb un raspall suau o amb una esponja per eliminar la brutícia. Passa un drap humitejat en aigua neta per retirar les restes del producte i la brutícia. Deixa assecar la tapisseria a l'aire lliure o amb un ventilador.

Repeteix aquests passos fins a eliminar totes les taques i brutícia de la tapisseria del cotxe. Veuràs com queda neta, desinfectada i perfumada amb aquest llevataques casolà.