Imatge promocional de Miquel Bonet amb el seu llibre Periodisme de contacte

Miquel Bonet explica la idiosincràsia del Camp de Tarragona a 'Periodisme de contacte'

El volum, publicat per La Segona Perifèria, ja es pot trobar a les llibreries

Aquesta setmana ha arribat a les llibreries 'Periodisme de contacte: cròniques sudistes', de l'articulista i escriptor Miquel Bonet, cap d'opinió de TarragonaDigital. L'obra, que compta amb el pròleg de Joan Burdeus, està publicada per La Segona Perifèria. Aquest volum recull més de seixanta cròniques i articles que Bonet ha escrit durant dels darrers anys sobre el Camp de Tarragona.

Amb el seu estil irreverent, càustic i enginyós, però sobri i seriós quan convé, 'Periodisme de contacte' no només és un homenatge al periodisme local —«el periodisme que fa mal, especialment a qui el practica»—, també és una porta oberta per entendre els fets i gents que han construït la idiosincràsia del Camp de Tarragona, a través dels articles seleccionats, la majoria d'ells publicats a TarragonaDigital i CatalunyaDiari.

Un llibre que s'articula en diferents seccions com si fos un diari

Entre les temàtiques que toca Bonet hi ha des de la Petroquímica i la creació de la Costa Daurada fins al senyor Boada (l'artista dels entrepans de Cal Boada de Tarragona), Gabriel Ferrater i Bartrina, passant pel Reus de les sis copes, els Jocs Mediterranis, el darrer trajecte del tren Salou-Cambrils o el miracle del Crist de les Pilotes, que va aparèixer a Cambrils durant els dies més durs del confinament.

El llibre s'articula en diferents seccions com si es tractés d'un diari —política, societat, herois locals, cultura, esports, gastronomia i dos monogràfics sobre Cambrils—. D'aquesta manera, 'Periodisme de contacte' esdevé «la guia definitiva per conèixer l'ànima sorneguera que batega al Camp de Tarragona, el país tocat pel llamp».

«Miquel Bonet, la ploma més indomable del periodisme català actual»

Nascut l'any 1977 a Reus, Miquel Bonet és escriptor i articulista. Actualment és cap d'opinió de TarragonaDigital i CatalunyaDiari i també col·labora al 'Quadern' del diari 'El País'. En el camp de la narrativa va publicar la novel·la 'El dia de l’escórpora', guanyadora del V Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall Vila de Cambrils 2014.

L'any 2020 va guanyar el 33è Premi de Periodisme Mañé i Flaquer en la categoria Camp de Tarragona per l'article 'La clau que obre tots els panys', que fa un repàs a la història de la indústria petroquímica a Tarragona. Aquest 2022 ha guanyat la Beca Finestres d’Assaig, atorgada per la Llibreria Finestres de Barcelona.