Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la sala d'actes del Centre d'Amics de Reus durant la presentació del llibre d'Ara Reus

Ara Reus es reivindica amb un llibre que repassa els deu anys d'història del partit

La formació, consolidada a Reus, continua expandint-se pel país amb els Consells Comarcals, les Diputacions i fins i tot el Parlament com a objectiu

Ara Reus reivindica la seva trajectòria a través d'un llibre per commemorar els deu anys d'història de la formació. Va néixer el 2011 arran del moviment veïnal contrari al projecte que hi havia a la Sedera aleshores. Des de llavors, la formació no només s'ha consolidat, sinó que s'ha estès arreu de la regió de Tarragona i del país.

A les portes d'un nou cicle electoral, el partit es reivindica amb el llibre Ara Reus; 10 anys, de municipalisme, escrit pel periodista Francesc Domènech. Consisteix en una crònica de la dècada de trajectòria de la formació. Un repàs fet a partir d'entrevistes als fundadors i membres del partit, però també a partir de reculls de premsa i de dades oficials.

La presentació s'ha fet aquests dijous al vespre al Centre d'Amics de Reus. El president del partit, Enric Bosch, assegura que fan «un balanç molt positiu d'aquests deu anys». «El llibre demostra com un partit que neix del moviment veïnal, ha anat madurant i creixent», afirma.

Considera que és una prova que «avui som una formació política municipalista que incideix i és transcendental a la vida política d'avui en dia». Actualment, subratlla, «estem en plena expansió a tot el territori català». L'expansió va començar principalment a la regió de Tarragona, amb alguna candidatura a la de Lleida i Barcelona l'any 2019.

De cara a les pròximes eleccions municipals, segons afirma Bosch, tindran presència a les quatre demarcacions catalanes. L'objectiu comú del conglomerat de candidatures és tenir pes a les institucions supramunicipals. «Sortirem a un munt de municipis de cara a tenir més representació als Consells Comarcals i les Diputacions», afirma el president del partit.

De fet la seva ambició és arribar a teixir una xarxa municipal suficient per fer encara un pas més. «Per què no començar a treballar un projecte de futur de cara a unes pròximes eleccions al Parlament?», planteja Bosch. Es tracta d'una opció que ja es va plantejar obertament al quart congrés del partit.

En clau local, de cara a les municipals del 2023, estan acabant de formar les candidatures, i asseguren que les faran públiques aviat. El punt de partida són els 17 regidors arreu de Catalunya i una alcaldia. En el cas de Reus, Ara és l'únic partit del ple, juntament amb la CUP, que encara no ha anunciat qui serà cap de llista.