Imatge dels tres creuers atracats al Port de Tarragona aquest divendres

Primera vegada: tres creuers atraquen de forma simultània al Port de Tarragona

Des de l'inici de la temporada, el passat mes d'abril, gairebé 50.000 passatgers han passat per les instal·lacions portuàries tarragonines

El Port de Tarragona acull aquest divendres, per primera vegada en la seva història, tres creuers de manera simultània a les seves instal·lacions. Són el Costa Favolosa, el Jewel of the Seas i l'Artania, que estan atracats al Dic de Llevant i al Moll de Balears, infraestructura que, des de la seva inauguració fa tot just un any, ha fet més fàcil l'operativa amb vaixells simultanis.

Així mateix, segons ha explicat el Port de Tarragona en un comunicat, la millora també ha vingut de la mà de l'equip de Global Port, la nova empresa concessionària de la terminal de creuers de Tarragona des del passat mes de febrer. En aquest sentit, la temporada de creuers d'aquest 2022 va començar el passat mes d'abril, amb l’arribada del vaixell Azamara Quest.

Des de llavors, en gairebé sis mesos de temporada, han atracat al Moll de Balears un total de 24 creuers amb aproximadament 47.016 passatgers tant en trànsit com d’embarcament i desembarcament.

Durant el cap de setmana està previst que arribin altres quatre creuers al Port de Tarragona. Dos d'ells atracaran el pròxim diumenge, mentre que dilluns ho faran altres dos vaixells.

Els tres vaixells que hi ha atracats al Port de Tarragona

El primer dels tres creuers en arribar al Port de Tarragona és el Costa Favolosa, que va atracar dijous a primera hora del matí procedent de Savona, tot i que no ha iniciat la seva operativa fins a aquest divendres. En aquest sentit, el vaixell de Costa Cruise Lines, amb capacitat per a 3.800 passatgers, té previst salpar a les 18 hores en direcció a Marsella.

A primera del matí d'aquest divendres, ha atracat al Moll de Balears el Jewel of the Seas, que ha fet escala per primera vegada a Tarragona, motiu pel qual s'ha celebrat la tradicional cerimònia d’intercanvi de mètopes. El vaixell de Royal Caribbean, amb capacitat per a 2.500 passatgers, ha arribat procedent d'Eivissa i sortirà cap a Siracusa a les 17 hores.

El tercer creuer en arribar al Port de Tarragona ha estat l'Artania, que ha atracat al Dic de Llevant a les vuit del matí. El vaixell, de la companyia Phoenix Reisen, té capacitat per a 1.188 passatgers i ha arribat procedent de Cadis. L'escala del creuer acabarà a les sis de la tarda, quan l'Artania salparà cap a Toulon.