Radar instalado en una vía de la red de carreteras nacional en España

La DGT acaba de publicar la llista de tots els radars que et poden multar aquest estiu

Interior ha llançat una campanya protagonitzada pel campió olímpic Javier Fernández

En previsió de l'augment de desplaçament després de posar punt final a l'estat d'alarma i davant la possibilitat d'errors per part dels conductors després de diversos mesos sense poder conduir, la Direcció General de Trànsit  ha posat en marxa un pla que inclou 1.392 radars fixos i mòbils per evitar la sinistralitat a la carretera aquest estiu.

Així doncs, la DGT té previst adaptar les vies a la nova normalitat amb carrils reversibles i addicionals, i limitar la circulació a vehicles de mercaderies perilloses i transports especials. Aquestes són algunes de les mesures pensades per reduir els accidents en carreteres, i entre elles també n'hi ha de sancionadores.

#NoMésMortsDGT

La nova campanya inclou la instal·lació de 1.392 radars, entre fixos i mòbils, a més de comptar amb helicòpters, drons i furgonetes que vigilaran que no es produeixin imprudències al volant, sobretot amb els excessos de velocitat. Aquest és el llistat complet dels radars que ha publicat la DGT.

Dels 1.392 radars s'ha especificat que 548 són mòbils, 764 són fixos i 80 de tram. És per això que la DGT ha publicat el llistat dels radars per províncies, a excepció de les catalanes i basques, que són competència dels governs autonòmics. Tot això es deu al fet que trànsit té clar que la campanya d'estiu no serà igual pels altres a causa del coronavirus, tot i que no se sap com afectarà les carreteres. El patinador olímpic i campió del món, Javier Fernández, és el protagonista de la impactant campanya que ha llençat Interior amb el lema: «Aquest país no pot suportar més morts».

15 furgonetes d'incògnit

Davant aquestes noves circumstàncies que s'estan vivint, la DGT no s'atreveix a fer una predicció del nombre de desplaçament que es realitzaran aquest estiu però sí que es preveu que qui vagi de vacances ho farà dins d'Espanya el que fa pensar que augmentarà l'afluència de cotxes a les carreteres.

Un total de 15 furgonetes de diferents colors i amb matrícules que aniran canviant seran les encarregades d'enxampar 'in fraganti' aquells conductors que utilitzin el mòbil al volant. Es tracta d'una operació que es divideix en quatre parts: La primera va ser el cap de setmana de divendres 3 de juliol; la segona el divendres 31 de juliol; la tercera, el divendres 14 d'agost i la quarta, el divendres 28 d'agost.

L'objectiu d'aquest estiu és rebaixar la mortalitat, ja que l'any passat van morir 215 persones en accident de trànsit i 891 van resultar ferides de gravetat. No obstant això, va ser l'estiu amb menys morts des que es té estadística.