Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una persona amb bitllets d'euro a la mà i una altra de dues persones grans mirant un ordinador

La llista amb els pensionistes que cobraran una extra d'estiu de més de 500 euros

El mes de juny comporta uns diners addicionals per als jubilats que sempre va bé, especialment per als que menys cobren

La Seguretat Social lliura una sèrie de prestacions vitals per a moltes persones. La de jubilació és una de les més destacades, però també té invalidesa, orfandat o incapacitat permanent.

La quantia de la pensió de jubilació depèn dels anys cotitzats. El 2024, l'edat mínima ordinària per posar fi a la vida laboral és amb 65 anys si tens més de 38 anys cotitzats. En cas contrari, hauràs d'esperar a tenir 66 anys i 6 mesos.

Això no obstant, per tenir dret a la pensió s'hauran d'haver cotitzat un mínim de 15 anys. Si no és així, hi ha les prestacions no contributives per a les persones que no han assolit aquest període. Aquesta és a càrrec de l'Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) i dels òrgans competents de cada comunitat autònoma.

La paga extra que rebran els beneficiaris de la pensió no contributiva

La pensió no contributiva es divideix en 14 pagues anuals. Per tant, més enllà dels ingressos mensuals, es lliuren dues prestacions addicionals al juny i al novembre.

Amb l'objectiu d'adequar les pensions a l'Índex de Preus de Consum (IPC), el Gobierno les va revalorar un 6,9%. D'aquesta manera, els pensionistes no perden diners ni poder adquisitiu, i poden fer front a l'augment generalitzat dels preus sense patir dificultats econòmiques. Aquest 2024, la quantia de les pensions no contributives és de 7.250,60 euros anuals, és a dir, uns 518 euros al mes.

És a dir, els pensionistes que percebin la pensió no contributives rebran 518 euros addicionals al juny. En total, l'import del sisè mes de l'any serà de 1.036 euros. Amb aquests diners extres podran gaudir d'algun caprici durant les vacances d'estiu que s'acosten.

És important destacar que l'import de la pensió no contributiva depèn dels beneficiaris dins de la unitat familiar. Per exemple, si a una mateixa llar hi ha dos beneficiaris, l'import mensual serà de 440,2 euros.

Pel que fa a les pensions contributives, també tenen 2 pagues extres anuals. La quantitat màxima és de 3.175 euros, per la qual cosa un beneficiari que cobri aquests diners es podrà emportar més de 6.000 euros al juny.

Tant per als treballadors que hagin arribat als 15 anys cotitzats com per als que no, l'extra d'estiu és benvingut.