Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona camina per l'aeroperto amb la maleta, i gen el cercle uns bitllets d'euro

L'OCU recorda els diners que pots reclamar si et cancel·len un vol aquests dies

La vaga de controladors aeris a França està afectant diversos vols de diferents companyies aquestes setmanes

Aquests dies estem tots atents a la vaga de controladors aeris a França. Com que és un problema que afecta milers de viatgers que agafaran un vol, des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), han volgut ser clars sobre això.

Companyies com Ryanair, Air Europa o Iberia, entre d'altres, s'han vist obligades a cancel·lar alguns dels vols. Per això, l'organisme recorda quins són els drets dels viatgers en el cas que es vegin afectats per aquest tema.

L'OCU recorda quins drets tens si et cancel·len el vol

Com indiquen a la web de l'OCU, si el vol es cancel·la, la companyia incompleix un contracte. Per aquest motiu, el passatger té dret a:

  • La companyia ha de reemborsar el preu del bitllet en un termini màxim de 7 dies.
  • El passatger pot reclamar una compensació addicional segons la distància, el temps d'avís i la solució proposada.
    • Per a vols de fins a 1.500 km, la compensació és de 250 euros (125 si et proposen viatjar a la destinació amb una demora màxima de 2 hores).
    • Per a vols d'entre 1.500 i 3.500 km (o dins de la UE de més de 1.500 km), la compensació és de 400 euros (200 si et suggereixen arribar a la destinació amb una demora màxima de 3 hores).
    • Per a vols de 3.500 km fora de la UE la compensació és de 600 euros (300 si et proposen viatjar a la destinació amb una demora màxima de 4 hores).

També hi ha la possibilitat que la companyia hagi d'indemnitzar el passatger per altres perjudicis que aquest pugui demostrar. De fet, a l'OCU compten amb una calculadora on podràs calcular de forma exacta quina compensació et pertany.

Com reclamar un vol a l'aerolínia, segons l'OCU

D'altra banda, l'organisme indica que, per reclamar un vol, el passatger ha d'acudir a la companyia aèria on va contractar el viatge. Allí podràs sol·licitar el reemborsament i la compensació. Si s'hi nega, cal anar a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria.

De forma general, les companyies acostumen a ser reticents a compensar els passatgers afectats basant-se que, si la incidència és per “circumstàncies excepcionals”, només cal tornar l'import del bitllet.

Aquesta vaga convocada pels controladors aeris sí que podria comportar compensacions. Per evitar-les, l'OCU recorda que la companyia hauria de demostrar que va prendre mesures per evitar les conseqüències derivades de la vaga i va proposar un transport alternatiu.