Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
rostre dona i mans fregant plats

Una enginyera d'aliments assenyala quin és el lloc més contaminat de la teva cuina

Mantenir les esponges en condicions pot ajudar-nos a prevenir la contaminació creuada a casa nostra i, especialment, a la nostra cuina

Al món de la cuina, la higiene i la seguretat alimentària són fonamentals. Hi ha un lloc que sovint passa desapercebut, però que pot ser l'epicentre de la contaminació: el fregall que uses per rentar els plats.

Mariana Zapién, coneguda com a @ingdetusalimentos a Instagram, revela que aquest humil utensili pot albergar una gran varietat de microorganismes. De fet, diversos estudis han demostrat que les esponges de cuina són propenses a acumular bacteris, fongs i altres microorganismes.

Aquests diminuts invasors poden sobreviure a l'esponja durant hores i fins i tot dies. Això significa que cada vegada que la utilitzes, pots estar propagant contaminants d'un lloc a un altre a la teva cuina.

Evita la contaminació creuada a la teva cuina

La contaminació creuada esdevé una amenaça latent quan l'esponja es converteix en un brou de cultiu per a aquests agents patògens. Davant aquest escenari, sorgeix la pregunta inevitable: Com rentes la teva esponja?

Mariana Zapién convida a reflexionar sobre les pràctiques d'higiene a la cuina i ofereix consells sobre com mantenir aquest utensili crucial lliure de contaminants. L'enginyera d'aliments proposa tècniques de rentatge que van més enllà de simplement esbandir l'esponja amb aigua i detergent.

Davant del dubte, canvia l'esponja

"T'ensenyo com fer-ho de la manera correcta?", pregunta Mariana en la seva publicació a Instagram, suggerint que hi ha mètodes específics per garantir la neteja efectiva de l'esponja. Podria tractar-se de desinfectar-la regularment, utilitzar productes antimicrobians o fins i tot reemplaçar-la amb més freqüència els microorganismes.

A la cuina cada detall compte

La consciència sobre la importància de mantenir l'esponja de la cuina lliure de contaminants esdevé una crida a l'acció. Almenys per a aquells que busquen preservar la seguretat alimentària a casa seva. La cuina, lluny de ser només un espai per preparar aliments, es converteix en un laboratori de cura i higiene.