botiga telefonia mòbil

L'OCU esclata contra 3 companyies de telefonia: «Els clients paguen més pel mateix»

Aquestes tres empreses pugen els preus, però mantenen la seva oferta

La inflació fa estralls des de fa diversos mesos. En aquest sentit, l'Organització de Consumidors i Usuaris, més coneguda com a OCU per les sigles, investiga què passarà amb la pujada dels preus.

Algunes de les darreres companyies que s'han unit a l'actualització de les tarifes han estat les telefòniques. Tot i que no totes ho han fet, com les low cost, algunes de les més conegudes sí que han apujat preus per cobrir costos. Però l'OCU no està d'acord amb això.

Aquestes són les tres companyies telefòniques que han apujat els preus

L'IPC està disparat i això és una cosa que noten des dels consumidors fins a les empreses més importants. Les despeses de les companyies augmenten, cosa que fa que aquestes pugin els seus preus, cosa que repercuteix, sobretot, en el client final.

botiga movistar
Vodafone, Movistar i Orange han apujat el preu de les tarifes | Movistar

Vodafone va ser la primera d'aquestes empreses a comunicar que pujaria els preus el 2023. Movistar també va seguir la mateixa estratègia i, ara Orange ha llançat el mateix comunicat.

Vodafone vincula els preus amb l'IPC

Amb l'IPC en màxims històrics des de fa 40 anys, Vodafone ha decidit actualitzar els preus, els quals ha vinculat amb l'IPC mitjana interanual. La pujada es va començar a implementar el gener d'aquest any.

De mitjana, la mesura suposa una pujada d´uns 4 euros al mes, depenent de la tarifa que el client tingui contractada. Les tarifes només mòbil pujaran 2,50 euros al mes i les convergents uns 5,50 euros mensuals.

Movistar també apuja les tarifes

En el cas de Movistar, la companyia va anunciar una pujada en els preus del 6,8% de mitjana per a aquest any, que també s'aplica des del mes de gener. Aquesta pujada afecta les tarifes de només mòbil i les convergents de fibra, mòbil i televisió.

Els paquets de televisió pujaran aquest 2023 depenent de cadascun. El TV Esencial augmentarà un euro al mes, l'opció Futbol 2 euros i el canal LaLiga costarà 32 euros. Amb el futbol costarà 45 euros. Les línies mòbils també pujaran. El contracte infinit augmentarà dos euros, i arribarà als 41,95 al mes. El contracte XL costarà un euro més.

En el cas de les tarifes convergents, el paquet de fibra de 1.000 Mbps i mòbil amb GB il·limitats puja 5 euros fins a 74,90. Aquest paquet, amb línia addicional, costarà un euro més, fins a 90,90 euros.

Orange se suma a les pujades als preus

L'última companyia important a sumar-se a aquesta pujada generalitzada dels preus ha estat Orange. L'empresa ja ha anunciat als clients que hi haurà canvis al llarg d'aquest 2023.

Foto d'una persona fent servir el telèfon mòbil.
L'OCU es queixa que els clients pagaran més pels mateixos serveis | Getty Images

La seva estratègia s'havia basat a treure certes promocions agressives, sobretot les que oferien suculents descomptes. Tot i això, a partir del proper 12 de març, començarà a aplicar pujades a algunes de les seves tarifes combinades de fibra, mòbil i televisió. En el cas dels paquets que no inclouen futbol, pujaran 2 euros al mes i les de fibra, mòbil i TV amb futbol ho faran 5 euros més.

La pujada de preu no comporta millores a les tarifes

Com és sabut, les companyies telefòniques ja fa molts anys que pugen els preus dels seus productes. Tot i això, no sempre s'ha fet com en l'actualitat. El que crida l'atenció, segons l'OCU, és que, en aquest cas, es pagarà més pel mateix.

Tot i que les empreses porten anys pujant el preu de les seves tarifes oferint millores a canvi, com més gigues o nous productes, aquesta vegada no serà així. Els clients d'aquestes operadores en pagaran més, però tindran els mateixos productes i serveis.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!