Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Exterior d´una oficina del BBVA

L'oferta de BBVA si vols una casa que supera les de CaixaBank i Banc Santander

El BBVA ofereix unes condicions molt avantatjoses als que sol·licitin una hipoteca

Les persones que tinguin previst adquirir pròximament un habitatge han de tenir molt en compte l'oferta de BBVA. Les seves condicions són molt més avantatjoses en comparació amb les propostes que presenten Banco Santander o CaixaBank.

A causa del constant increment dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu, els préstecs hipotecaris s'han desplomat. Era una cosa que es preveia i que anirà a més amb el pas del temps. En qualsevol cas, les entitats financeres se les han d'enginyar per captar l'atenció de possibles clients.

En el cas de BBVA , entre els productes financers que posa a disposició dels usuaris hi ha una hipoteca fixa d'allò més interessant. L'oferta és d'un 3,73% TAE (2,80% TIN) una vegada aplicades les diferents bonificacions, tal com recull El Economista. A simple vista es poden considerar condicions molt atractives, que no són a l'abast ni de CaixaBank ni de Santander.

Requisits per beneficiar-se d'aquesta hipoteca a tipus fix

Els hipotecats tendeixen a recórrer als préstecs a tipus variable. No obstant això, després de la pujada constant dels tipus d'interès, molts s'han interessat per les fixes.

La proposta que presenta l'entitat dorigen basc exigirà el compliment d'una sèrie de condicions. Entre altres coses caldrà domiciliar la nòmina, a més de contractar una assegurança de la llar i de protecció de pagaments amb el banc.

Com és lògic, si no satisfessin aquests requisits, el client veuria modificada l'oferta. La hipoteca arribaria al 4,47% TAE (3,80% TIN) a 15 anys, indiquen.

Pla general de l'exterior de l'oficina de BBVA amb el caixer al costat de la porta
La proposta que presenta BBVA val la pena estudiar-la | Europa Press

Altres opcions que ens ofereix el mercat

Abans de decantar-se per un préstec hipotecari, el més normal és que consultem condicions als diferents bancs. No cal limitar la cerca únicament a les grans companyies com Santander, BBVA o CaixaBank.

Entre les possibilitats que ens ofereix el mercat trobem EVO Banc. En el seu cas, permetrà l'accés a una hipoteca amb un 3,84% TAE (3,35% TIN). Això sí, en aquestes xifres ja hi ha incloses les diferents bonificacions.

Exigiran, per tant, que hi hagi una domiciliació d'un sou, pensió o prestació per sobre dels 600 euros. També reclamaran la contractació d'un parell d'assegurances, una de la llar i una altra de vida.

Això és una cosa molt freqüent en el sector financer. Si no tingués en compte aquests factors, les taxes arribarien al 4,04% TAE (3,75% TIN).

Muntatge d'una persona signant una hipoteca i rodona amb bitllets d'euro
Abans de decantar-te per una opció cal analitzar les diferents ofertes hipotecàries del mercat | Photobyphotoboy

En aquesta batalla per aconseguir captar nous clients, també hi entren en escena altres bancs. Saben que convencent els usuaris amb un préstec hipotecari els tindran vinculats a la firma durant gran part de la vida. No és gaire comú el canvi d'una entitat a una altra.

Després de consultar diferents propostes, tampoc estaria malament analitzar l'oferta d'Unicaja, que arriba al 4,05% TAE. Bankinter ho eleva fins al 4,09%, mentre que Ibercaja arriba al 4,19% TAE.

La caiguda de les hipoteques va a més

Les hipoteques s'han desplomat els darrers mesos a causa del notable increment dels tipus. Tot feia indicar que aquesta tendència alcista es podria frenar en qüestió de molt poc temps. Tot i això, l'estratègia plantejada pel Banc Central Europeu per contenir la inflació s'haurà de mantenir un temps.

Aquest índex continua disparat com hem pogut comprovar a l'agost. Les primeres dades apunten un augment a causa de l'encariment dels carburants. Molt pendent de tot això romanen els espanyols hipotecats.

Durant el maig passat, la disminució de préstecs hipotecaris va arribar al 24% respecte al mateix mes del 2022. Encadena una ratxa de diversos mesos consecutius de caiguda. Al març hi va haver un 15,7% menys de firmes, mentre que el registre d'abril va elevar aquesta caiguda fins al 18,3%.