Imatge de dues nenes de San Ildefonso durant el Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal confirma un canvi per al present 2022

Aquest any es posaran més dècims a la venda perquè ningú es quedi sense el seu número favorit

Segons l'estadística, més del 75% dels espanyols comprarà Loteria de Nadal per al sorteig d'aquest 2022. El sorteig de loteria per excel·lència és cada cop és més a prop, i amb ell la il·lusió de milions de persones de convertir-se en milionàries. Aquest any hi ha una novetat important.

El president de Loteries i Apostes de l'Estat, Jesús Huerta Almendro, ha anunciat una novetat per al sorteig d'aquest any. «Posarem al carrer 180 milions de dècims a la venda», ha afirmat. Aquest 2022, la Loteria de Nadal passa de 172 sèries a 180, amb 100.000 números cadascuna.

Segons ha explicat el president, amb aquest canvi es repartiran 2.520 milions d'euros en premis. A més, l'emissió assolirà els 3.600 milions amb aquesta nova modificació de les sèries en joc. Tot i això, la Loteria de Nadal manté la resta dels elements dels anys anteriors.

Per què hi haurà més sèries a la venda?

El proper 22 de desembre de 2022 se celebrarà al Teatro Real de Madrid el sorteig de la Loteria de Nadal. Aquest any, en comptes de 172 sèries, se'n posaran a la venda 180, fet que suposa un augment de l'emissió. El motiu, l'important augment que va haver-hi el 2021 de la compra de números.

Segons ha explicat Huertas, l'any passat es va superar el 90% de la venda i per això han decidit augmentar l'emissió. «Podem estar parlant d'almenys un noranta per cent de l'emissió que es pugui arribar a vendre», ha afirmat. Partint d'aquesta estimació, han pres una decisió.

Imatge de diversos dècims de loteria
Aquest any es repartiran 2.520 milions d'euros en premis | EUROPA PRESS

«Monitoritzem exactament quant es ven i quan veiem que s'està venent gairebé tota l'emissió i hi ha risc de quedar-nos sense estoc, es pren la decisió d'ampliar la sèrie». Així ho ha explicat el president de l'administració. I aquest és el motiu pel qual hi haurà més números.

Que ningú no es quedi sense el seu dècim

L'administració ha mostrat la seva intenció que «aquest any ningú no es quedi sense el dècim que busca». Així, han expressat el desig que «la societat torni a acompanyar-nos amb el mateix entusiasme que l'any passat». A la passada edició, alguns dels números més atractius es van esgotar.

És evident que en els darrers anys ha crescut la participació al Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. Això ha fet que en la darrera edició moltes persones tinguessin problemes per aconseguir el número que buscaven. Per això s'ha decidit augmentar l'emissió.

Els premis es mantenen, amb 4 milions d'euros a la sèrie pel primer premi, 1.250.000 per al segon i 500.000 per al tercer. A cinc mesos perquè se celebri el sorteig, els dècims ja són a la venda. En alguns punts famosos d'Espanya, com la senyora Manolita, ja s'ha notat.

Ja pots comprar loteria de Nadal

Aquest any, els cupons venen amb una imatge de l'obra 'La verge amb el nen a la glòria' de Carlo Maratti. «Ja tenim Loteria de Nadal a tota la nostra xarxa comercial», ha anunciat Huerta. Ha començat el compte enrere per a una de les cites més esperades de l'any.

Molts es pregunten si comprar Loteria de Nadal a l'estiu augmenta les probabilitats que et toqui la Grossa. Els experts aclareixen que l'únic avantatge és que et costarà menys trobar el número que cerques. Més enllà d'això, les probabilitats de guanyar continuen sent les mateixes.

Si compres un dècim tens un 5% de possibilitats que et toqui algun premi, i un 0,001% que et toqui la Grossa. Això suposa una possibilitat entre cent mil, encara que si compres més dècims el percentatge augmenta. Tot i això, la il·lusió que genera el sorteig segueix intacta i cada any va a més.