El president de Seat, Luca de Meo, fitxa per Renault

Plega així l'home que va impedir el trasllat de la seu social de l'empresa automobilística de Catalunya

Luca de Meo, en una entrevista amb Europa Press la tardor de 2017.
Luca de Meo ha anunciat a Seat que deixa l'empresa i que fitxa per Renault. | Catalunya Diari

Notícia d'envergadura per a l'empresa líder en ocupació a Catalunya, l'automobilística Seat. El seu president, Luca de Meo, ha presentat aquest dimarts, 7 de gener, a Alemanya, la seva renúncia al càrrec. De Meo deixa la companyia i fitxa per Renault, on ocuparà el càrrec de director general durant dos anys. El 2022, l'italià passarà a presidir el grup que formen Renault, Nissan i Mitsubishi.

Feia setmanes que l'adeu de Luca de Meo planava sobre el panorama empresarial català i ha estat aquest dimarts, amb les festes de Nadal ja acabades, que el mateix president de Seat ha anunciat la seva decisió de plegar a la direcció del grup empresarial alemany al qual pertany l'empresa amb seu a Catalunya.

De Meo, l'home que es va resistir a traslladar la seu social de Seat

Amb la marxa de Luca de Meo, se'n va de Seat l'home que n'ha estat el president els darrers quatre anys, des de 2015, tot i que ja havia treballat per la companyia en una anterior etapa. De Meo és l'home que, malgrat les pressions rebudes, es va resistir, durant la tardor de 2017, al fet que la seu social de la companyia marxés de Catalunya.

Sota el seu mandat, Seat ha estrenat, a més, dos models amb nom català, un fet inèdit fins ara a l'empresa. Es tracta del SUV Tarraco i del Seat El Born. En el seu darrer exercici al capdavant de la companyia, l'italià tanca la seva gestió amb un nou rècord de vendes: vora 120.000 vehicles arreu de l'Estat durant l'any 2019.

Un dels grans noms de l'empresariat automobilístic

De Meo inicia ara un periple en una nova companyia que el durà, de nou, a ocupar càrrecs de molta responsabilitat. Després d'iniciar-se a Seat a principis dels anys 90, De Meo va treballar per Fiat, Volkswagen i Audi abans d'assumir, el 2015, la presidència de la companyia catalana.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari