Lucas, un nen extremeny d'onze anys, fa set que pateix epilèpsia. L'any passat va estar a punt de perdre la vida després que un metge de l'Hospital San Pedro d'Alcántara li subministrés una dosi quatre vegades més gran que la necessària d'un antiepilèptic.
El petit presentava tot el cos cremat i caient a tires. Va estar a punt de perdre els ulls, per això li van haver de cosir les parpelles i fins i tot se li va haver de proporcionar quimioteràpia.
[predef]catalunya-diari-81[/predef]
Amb només quatre anys de vida li van diagnosticar la malaltia
Amb només quatre anys de vida, Lucas va patir un ennuegament i com a conseqüència li van diagnosticar epilèpsia. Des de llavors s'ha estat medicant amb un antiepilèptic anomenat Depakine. No obstant això, els pitjors dies de la seva vida van arribar a partir del 21 de gener de 2018, quan un especialista de l'esmentat hospital extremeny li va subministrar 100 mil·ligrams de Lamictal, un altre antiepilèptic.
Quan havien passat tan sols uns dies d'aquest succés, el 13 de febrer mare i fill van tornar a centre mèdic perquè al menor li havien sortit nafres a la llengua i a les genives. A l'hospital li van dir que es tractava d'un simple herpes. Finalment, al nen li va pujar la febre i va haver de ser ingressat a l'Hospital Virgen del Puerto. Tal com avança 'La Sexta', allà se li va cremar la pell, li van caure les ungles, els mugrons i tota la pell, incloses les plantes dels peus, la cara i el cuir cabellut.
Traslladat a l'hospital madrileny La Paz a punt de morir
Lucas va haver de ser traslladat a l'hospital madrileny La Paz a punt de morir. Allà li van cosir les parpelles perquè no se li acabessin destrossant els ulls a causa de la cremor, ja que si no anava a quedar-se cec. La mare explica que el noi va arribar a 19 de tensió i que fins i tot, van haver de realitzar-li una quimioteràpia per sobreviure.
Davant el silenci que ha guardat el citat centre de salut, la progenitora de Lucas assegura que prendran mesures a escala judicial: «Quan vam arribar a Madrid els metges al·lucinaven amb l'estat en què arribava. Li van haver de desenganxar una gasa del cap que portava setmanes aquí posada i que no li havien curat».
Encara lluita per recuperar-se
Encara avui, el petit no ha recuperat totes les ungles, té fotosensibilitat, deformacions i s'ha hagut d'acostumar a menjar amb nafres a la boca. Segons ha assenyalat la mare, aquesta cadena d'errors es va produir en un total de tres hospitals: Virgen del Puerto de Plasència, València d'Alcántara de Càceres i el Matern-Infantil de Badajoz. Aquest cas n'és un exemple més d'alguns casos de negligències mèdiques que posen en perill la vida dels pacients. Això no obstant, per sort es tracta de casos expecionals.