L'exfutbolista Luís Figo en una terrassa

Luís Figo torna a la càrrega: el que acaba de dir de Catalunya

Ho ha fet a través de Twitter

No és una sorpresa que l'exfutbolista del Reial Madrid i el FC Barcelona, Luís Figo, carregui contra la política espanyola i catalana a través de les xarxes socials. Durant els darrers mesos, el portuguès ha protagonitzat diverses piulades virals contra Pedro Sánchez i una enganxada amb Gabriel Rufián, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats. En aquesta ocasió, Figo ha tornat a criticar a Rufián. 

L'exjugador blanc comentava una notícia sobre el suport d'ERC als Pressupostos Generals de Sánchez on es deia que el partit independentista demanava acabar «amb el paradís fiscal de Madrid». Figo ha carregat responent: «Deixa de xuclar de la mamella i preocupa't de les empreses que van deixar Catalunya! La fugida d'empreses de Catalunya ascendeix ja a 5.567 des de l'1-O».

La piulada de Luís Figo acumula més d'11.000 m'agrada, 250 retuits i 2.000 respostes i s'ha convertit viral tenint en compte que el portugués té més d'1,3 milions de seguidors. Els usuaris donen suport a l'exfutbolista mentre d'altres critiquen que el Tribunal Suprem el va obligar a pagar un deute de 2,4 milions d'euros amb l'Agència Tributària que no havia pagat en el seu moment.

 

ERC anuncia un preacord amb el govern espanyol per aprovar els pressupostos generals de l'Estat

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va anunciar aquest dimarts un preacord entre ERC i el govern espanyol per donar suport als pressupostos generals de l'Estat per al 2021. Segons Rufián, el preacord es basa en quatre punts: una moratòria de les quotes dels autònoms fins el març del 2021; la creació d'un comitè «bilateral» per a una «reforma fiscal justa» amb un grup de treball específic per a la reforma de l'impost de les grans fortunes «per acabar amb el dúmping fiscal a Madrid»; la liquidació del deute de l'Estat amb la Generalitat en beques des del 2005, i l'aixecament del control financer de l'Estat a la Generalitat imposat pel govern de Rajoy.

Segons Rufián, l'objectiu dels republicans ha estat aconseguir «el màxim d'eines per a la Generalitat de Catalunya». El portaveu d'ERC ha afirmat que el preacord està pendent de la ratificació per part dels òrgans interns d'ERC i «en les pròximes hores ampliarem i concretarem molt més». El preacord estableix una ampliació de la moratòria del pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social per a autònoms fins al març del 2021, un trimestre més, amb el compromís d'anar-ho ampliant en funció de les circumstàncies. Rufián ha recordat que el 99% de les empreses a Catalunya són Pimes i autònoms.

També la creació d'un comitè bilateral per a una reforma fiscal «total, justa i progressiva», i la creació d'un grup de treball específic per a la reforma de l'impost a les grans fortunes «per acabar amb el dúmping fiscal a Madrid». «És a dir, acabar amb el paradís fiscal de facto que la dreta s'ha muntat a Madrid i que suposa un perjudici per a la classe treballadora».

El tercer punt del preacord és la liquidació del deute existent de l'Estat amb la Generalitat des del 2005 en beques. «Un deute que es liquida i que suposa més recursos per combatre la desigualtat a l'accés a l'educació pública i de qualitat», ha afirmat el portaveu d'ERC. El quart punt, que per a Rufián és «el més important», és «posar fi al control financer per part de l'Estat a la Generalitat de Catalunya», és a dir acabar «amb el 155 financer aplicat per Montoro i Rajoy des del 2015».