El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia

Nova inversió de La Caixa a Catalunya: 5 milions d’euros

Es podran presentar els projectes fins el 16 de desembre

S’apropen les festes de Nadal i això significa que la solidaritat comença a notar-se cada vegada més. Tot i que aquestes seran unes celebracions molt atípiques, des de La Caixa han volgut seguir donant aquelles ajudes econòmiques que tanta falta fan en moments com aquests.

La Fundació La Caixa ha obert una nova convocatòria d'ajudes valorada en 5 milions d'euros, que aniran destinats a projectes socials a Catalunya que treballin en iniciatives «per a millorar la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat», especialment a aquells afectats per la pandèmia de la Covid-19.

La convocatòria abordarà sis àmbits diferents d’actuació

La 'Convocatòria Catalunya 2020' abordarà sis àmbits d'actuació: persones majors i reptes derivats de l'envelliment; discapacitat i salut mental; humanització de la salut; inserció sociolaboral; lluita contra la pobresa en l'àmbit familiar i contra l'exclusió social, i interculturalitat i acció social, han informat en un comunicat aquest dimarts.

Les ajudes volen donar suport a projectes que responguin a les necessitats i reptes de la societat actual, alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, com són la fi de la pobresa, salut i benestar, treball digne, creixement econòmic, reducció de desigualtats i aliances per a aconseguir els objectius.

Els projectes podran presentar-se fins al pròxim 16 de desembre

Aquest any, la població que ha entrat al llindar de la pobresa o que ha vist completa o parcialment reduïda la seva economia a casa han estat molts. El tancament de tots els negocis no essencials durant diverses setmanes ha resultat en una crisi que pocs puguin superar. El director general de la Fundació La Caixa, Antoni Vila, ha explicat que això «redobla la implicació amb la societat catalana, les entitats i els col·lectius més vulnerables ,obrint una nova convocatòria d'ajudes per a donar resposta a la situació d'emergència social».
 

Aquelles entitats i organitzacions socials que desitgin sol·licitar les ajudes de la fundació poden presentar els seus projectes des d'aquest dimarts fins al 16 de desembre.