Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la sala barcelonina de festes Luz de Gas

La curiosa mesura que ha pres Luz de Gas per protestar contra la guerra a Ucraïna

La sala Luz de Gas diu que no servirà vodka rus «en solidaritat amb el poble ucraïnès»

El Luz de Gas se solidaritza amb Ucraïna. I per fer-ho, ha pres una decisió d'allò més curiosa: no serviran vodka rus. La famosa sala, propietat de Fede Sardà, diu que és la seva «humil contribució a les sancions a Rússia que s’estan desplegant a Europa». 

Per sumar-se a la condemna internacional, la sala Luz de Gas ha anunciat que a les barres de la discoteca els usuaris trobaran un cartell on podran llegir: «Per solidaritat amb el poble ucraïnès, en aquest establiment no vendrem vodka rus». 

Només vodka suec, francès i polonès

«Els que vulguin consumir aquest producte tindran una àmplia oferta de marques sueques, franceses i poloneses", ha afegit en un comunicat. 

D'aquesta manera popular la sala de festes de Barcelona ha assenyalat que fa la seva «humil contribució a les sancions a Rússia que s’estan desplegant a tota Europa per l’agressió a la sobirania d’Ucraïna».

Barcelona no perd de vista el conflicte: Dos ucraïnesos i la seva vaga de fam

Reclamen, diuen, que la Unió Europea i l'OTAN mostrin un suport més explícit al seu país. Dos ucraïnesos de 31 i 29 anys, l'Ostap i e Mykola, van començar una vaga de fam dissabte a Barcelona en suport al seu país davant de la invasió russa. 

Estan instal·lats a la Plaça Catalunya amb una altra vintena d'ucraïnesos que es manifesten cada dia pel fi de la guerra. Els vaguistes reclamen l'adhesió immediata d'Ucraïna a la Unió Europea i rebre suport militar de l'OTAN. 

És el tercer dia que no mengen res i la seva intenció és continuar fins que es facin passos per complir les seves reivindicacions. Els dos han rebut suport de les seves respectives empreses, que els han donat dies lliures per a dur a terme l'acció.

Només prenen aigua i no tenen cap supervisió mèdica. Amb angoixa, segueixen la situació de les seves famílies a Ucraïna.