Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una ciutat d'Ucraïna destrossada.

Macabra troballa en un hospital infantil d'Ucraïna

Han trobat a cinc persones al soterrani d'un hospital amb signes de tortura

Cinc cadàvers van ser trobats aquest dilluns al soterrani d'un hospital infantil a la ciutat de Bucha, a Ucraïna. Presentaven signes d'haver estat torturats, fet que van denunciar les autoritats del país. Després de la retirada de les tropes de Rússia, en aquest municipi s'han recuperat els cossos sense vida de més de 300 persones.

L'Oficina del Fiscal General va explicar que «els fiscals, juntament amb la Policia de Kíev van trobar una càmera de tortura a Bucha». En concret a la zona subterrània d'un centre infantil, on hi havia els cossos de cinc homes «amb les mans lligades». Asseguren que els militars de Putin «van torturar civils desarmats i després els van matar».

Expliquen en un comunicat que «s'estan prenent mesures per establir les circumstàncies de cada crim de guerra». També estan molt pendents de les persones que participen en aquestes matances «per portar-los davant de la justícia».

El nombre de víctimes mortals i ferits per aquest conflicte va augmentant amb el pas dels dies. La Fiscal General d'Ucraïna, Iryna Venediktova, va dir que les forces russes han comès més de 7.000 crims de guerra des que va començar la invasió.

Amb tot això, el president Volodímir Zelenski acusa Rússia de tractar de manipular els fets. Explica que «no podran enganyar el món sencer», ja que hi ha «moltes evidències» que segresten, torturen i maten a civils.

Imatge de centenars de cadàvers a Ucraïna.
La guerra deixa imatges impactants en aquesta ciutat d'Ucraïna | Europa Press

Té clar que «arribarà el moment en què tots els russos sàpiguen tota la veritat sobre qui dels seus militars va matar-los. Qui va donar ordres, qui va permetre els assassinats», va explicar en el seu habitual discurs de les tardes.

En el cas de Bucha, ja són més de 300 els civils «assassinats i torturats». Sospita que serà un nombre més gran quan es revisi la ciutat a fons. El pitjor de tot és que aquesta situació es repeteix en altres punts del país.

El president d'Ucraïna creu que des de Moscou ja han posat en marxa una «campanya falsa per amagar la seva culpabilitat als assassinats de Mariúpol». Són milers les víctimes mortals d'aquesta ciutat, que ha passat de 430.000 habitants a tot just 100.000 en els últims dies. Molts s'han vist obligats a refugiar-se a altres països.

Explica que «intentaran amagar les empremtes dels seus crims», cosa que no han aconseguit després de retirar-se de Bucha. Les imatges de civils morts pels carrers n'és una bona prova.

Imatge d'una fosa a la ciutat de Bucha.
Una fosa a la ciutat de Bucha | Europa Press

Segons la seva opinió, «faran dotzenes d'entrevistes a l'escenari, reeditaran enregistraments i mataran persones perquè sembli que van ser assassinades per altres». Recorda que el seu país farà tot el possible per arribar fins al final, intentant «identificar els militars russos implicats» en aquestes matances.

Ucraïna carrega contra la comunitat internacional

Ucraïna pretén que els responsables d'aquests crims acabin pagant. «Tots els mentiders de primera línia i els seus caps a Moscou han de recordar una cosa. El final de les seves vides serà entre reixes», va dir Zelenski.

També ha dedicat unes paraules a la comunitat internacional, a la qual retreu la manca d'implicació. Se sorprèn de les declaracions que fan alguns líders mundials, quan «fa molt de temps ja estava tot clar». Creu que no calia esperar una guerra per començar a prendre mesures.

Imatge de cadàvers a Ucraïna.
Cossos sense vida amuntegats als carrers | Europa Press

A més, va comunicar que ja s'ha iniciat la neteja de les mines que hi ha als carrers de les ciutats del país. Confia que en molt poc temps es restableixi el subministrament d'aigua i electricitat.

El president d'Ucraïna pronunciarà aquest dimarts un discurs al Congrés dels Diputats. Serà un dels primers després de conèixer-se la matança de Bucha.