ÚLTIMA HORA

💉 Alemanya recomana no administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

França estableix toc de queda a París i les zones d'emergència sanitària

La mesura s'acorda per a quatre setmanes però es pot prorrogar fins a sis

El president francès i copríncep d'Andorra Emmanuel Macron
Macron estableix toc de queda a París i les zones d'emergència sanitària | ACN

El president de França, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dimecres que a partir del divendres a la mitjanit s'estableix un toc de queda a París i a la resta de zones d’emergència sanitària per l'augment de la pandèmia de la covid-19. La prohibició de sortir de casa tindrà lloc de les nou de la nit a les sis del matí i només se n'estarà exempt si es disposa d'un certificat específic.

Macron també ha anunciat que no respectar el toc de queda serà sancionat amb una multa de 135 euros. La mesura s'ha establert per a quatre setmanes, però es pot prorrogar fins a sis, i afecta la regió de París i les vuit àrees metropolitanes més grans del país, com són Lío, Aix-en-Provence-Marsella, Tolosa, Lille, Montpeller, Grenoble, Rouen i Saint-Etienne.

Situació presa a causa de l'agreujament de la pandèmia

Així doncs, es confirma que el govern de França ha decidit aquest dimecres decretar de nou l'estat d'emergència sanitària al país des d'aquest dissabte, una decisió presa a causa de l'agreujament de la pandèmia de coronavirus.

Segons el Consell de Ministres francès, la pandèmia «justifica que es declari l'estat d'emergència sanitària perquè es puguin prendre mesures estrictament proporcionals als riscos de salut i adequades a les circumstàncies de temps i lloc». En un comunicat, l'Executiu, que va finalitzar l'estat d'emergència sanitària el 10 de juliol, ha considerat que la pandèmia de coronavirus és un «desastre de salut». Entrarà en vigor, concretament, en la mitjanit d'aquest dissabte.

Catalunya tanca bars i restaurants durant 15 dies

Per altra banda, Catalunya també es blinda davant l'allau de contagis de Covid-19 dels últims dies amb restriccions que recorden molt les que es van aplicar la passada primavera. Unes mesures que entraran en vigor «la nit de dijous a divendres», segons el vicepresident Pere Aragonès.

El Procicat ha aprovat aquest dimecres el tancament de bars i restaurants, que només podran servir menjar per emportar o a domicili, durant les pròximes dues setmanes, i també restringir a un 30% l'aforament en comerços i mercats ambulants. Aragonès ha promès mesures de suport econòmic a aquests negocis, amb una dotació inicial de 40 milions d'euros, i avals a partir de 12.000 euros.


Comentaris

envia el comentari