Madrid anuncia les noves mesures a partir de dilluns que ve

La Comunitat de Madrid també s'adapta al final de l'estat d'alarma

La Comunitat de Madrid acaba d'anunciar les mesures que mantindrà a partir de dilluns que ve dia 10 de maig, és a dir, el primer dia laborable en què el país ja no estarà sota el marc legal de l'estat d'alarma. 

El conseller de Justícia, Interior i Víctimes en funcions de la Comunitat de Madrid, Enrique López, i el conseller de Sanitat en funcions, Enrique Ruiz Escudero, han informat aquest mateix matí sobre les noves mesures que s'imposaran a la comunitat.

També han valorat l'actual situació de la comunitat respecte a la Covid-19. Actualment, segons s'ha informat, Madrid ha reduït la seva incidència fins a 317 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies i en els últims 7 se situa en els 130 casos per cada 100.000 habitants. Així s'encadenen més de 10 jornades de baixada, havent disminuït en una setmana més de 67 punts.

Canvi en les restriccions a partir de dilluns dia 10

Fins al moment, la Comunitat de Madrid s'havia mantingut ferm amb certes restriccions, algunes d'elles emparades per l'estat d'alarma. Ara que finalitza el decret del govern espanyol, algunes d'aquestes mesures variaran i d'altres es mantindran com fins ara. Aquestes són les principals restriccions:

  • L'hostaleria manté les mateixes limitacions, amb tancament màxim a les 23.00 hores, 4 comensals per taula en interior, 6 en terrassa i consum en barra prohibit.
  • S'elimina el toc de queda.
  • Ús de mascareta obligatori en les mateixes condicions que fins ara.
  • Es recomana que l'agrupació de persones quedi limitada a un màxim de sis persones en espais públics, tant en interiors com a l'aire lliure. En domicilis es recomana fer reunions de sol convivents.
  • Centres comercials amb aforament màxim del 75%.
  • Cinemes, teatres i auditoris tenen el tancament establert com a màxim a les 00.00 hores i haurà de ser sempre amb butaca preassignada i amb 75% de l'aforament com a màxim.
  • Instal·lacions esportives i gimnasos oberts amb aforament del 50% en interior com a màxim.

Es tracta d'unes mesures que es començaran a aplicar des de les 00.00 hores de dilluns que ve dia 10 de maig i que seran d'aplicació en tot el territori de la comunitat.

En els últims dies ja s'havia especulat amb el fet que es mantinguessin algunes d'aquestes mesures. De fet, la mateixa Isabel Díaz Ayuso s'havia mostrat ja partidària de mantenir les mesures que fins ara hi ha imposades, que no suposen una vulneració dels drets fonamentals i que, per tant, pot adoptar la comunitat sense problemes ni la necessitat de cap aval judicial.

Fins ara les mesures vigents a la comunitat són pràcticament les mateixes que hi haurà des de dilluns, tot i que dues d'elles han variat:

  • El toc de queda de 23.00 hores a 6.00 hores del matí que ara hi ha, queda eliminat.
  • La prohibició de les reunions de no convivents en domicilis passa a ser ara una recomanació.
  •  

Els tancaments perimetrals per a zones bàsiques de salut, a l'aire

D'altra banda, com ja es va anunciar fa uns dies, la intenció de la Comunitat de Madrid després de l'estat d'alarma és seguir mantenint la seva estratègia de tancament de zones a través de mesures quirúrgiques. Això representa valorar cada zona bàsica de salut individualment i aplicar o no en ella un tancament perimetral, segons les seves dades.

La veritat és que es tracta d'una mesura que queda una mica a l'aire, ja que, per poder seguir aplicant aquesta mesura, caldria que passés per una ratificació judicial, un procés que pot ser lent.


Comentaris

envia el comentari