Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil de trànsit amb un conductor dins d'un cotxe vermell, una mà amb diversos bitllets d'euro i el logotip de la DGT

La ciutat d'Espanya que recapta 24.000 euros per hora en multes: el motiu

Des que s'han activat les Zones de Baixes Emissions (ZBE), un ajuntament està recaptant més que mai

El 2023, l'Ajuntament de Madrid va assolir una xifra rècord en la recaptació de multes. Segons dades recents, la capital espanyola recapta 24.000 euros per hora en sancions. A Espanya, l'any passat la recaptació per multes va créixer un 4%, fins als 392 milions d'euros i Madrid es va emportar la meitat d'aquests diners.

Aquesta impressionant dada, publicada per El Debate, ha generat un gran interès i moltes preguntes entre els ciutadans. Per què Madrid està recaptant tants diners en multes? La resposta es troba en una combinació de factors, incloent-hi la implementació de noves normatives i un augment en la vigilància.

La posada en marxa de les ZBE ha provocat que es disparin les multes

La DGT ha tingut un paper crucial en aquest augment de la recaptació. En els darrers anys, ha implementat una sèrie de mesures per millorar la seguretat viària i reduir la contaminació. Entre aquestes mesures hi ha la creació de Zones de Baixes Emissions (ZBE) a Madrid.

Aquestes àrees són dins de la ciutat on es limita l'accés a vehicles contaminants. Madrid ha estat una de les ciutats pioneres a Espanya en implementar aquestes zones.

Muntatge d´una dona, Madrid i bitllets de 500 euros
L'Ajuntament de Madrid està recaptant molts diners en multes | tupungato, Dean Drobot, geralt de pixabay

La ZBE de Madrid Central ha estat un punt calent per a la recaptació de multes. Els conductors que ingressen a aquestes zones sense el permís adequat són sancionats amb multes que poden arribar fins a 200 euros.

Augment a la vigilància: així recapta Madrid fins a 24.000 euros per hora

Un altre factor que ha contribuït a l'augment de la recaptació de multes és l'increment de la vigilància. L'Ajuntament de Madrid ha instal·lat més càmeres de trànsit i ha augmentat el nombre d'agents de policia dedicats a la vigilància del compliment de les normatives de trànsit.

Aquestes mesures han permès detectar i sancionar més infraccions, cosa que ha resultat en un augment significatiu en la recaptació.

Multes per excés de velocitat i estacionament indegut

A més de les multes relacionades amb les ZBE, Madrid també ha vist un augment en les sancions per excés de velocitat i estacionament indegut. La DGT ha intensificat els controls de velocitat a les principals vies de la ciutat, utilitzant radars fixos i mòbils. Les multes per excés de velocitat poden variar, però en molts casos superen els 100 euros.

L'estacionament indegut és una altra font important d'ingressos. A Madrid, trobar un lloc per aparcar pot ser un desafiament, i molts conductors opten per estacionar a llocs no permesos. Les multes per estacionament indegut també han augmentat i han contribuït a la xifra rècord de recaptació.

La implementació de ZBE, l'augment de la vigilància i les sancions per excés de velocitat i estacionament indegut han contribuït significativament a augmentar la recaptació. La DGT i l'Ajuntament de Madrid continuen treballant per millorar la seguretat viària i reduir-ne la contaminació.