ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Madrid demanarà el suport de l'Exèrcit i més de 200 efectius policials per fer complir les mesures

A més, insta a fer una reforma de la normativa per incorporar 300 metges extracomunitaris

Diversos militars de l'exèrcit espanyol construint un hospital de campanya
L'Exèrcit podria construir novament hospitals de campanya a Madrid| Europa Press

La Comunitat de Madrid demanarà suport logístic a l'Exèrcit per instal·lar carpes a les àrees sanitàries amb restriccions per a la realització de tests i la incorporació de 222 efectius de Policia Nacional i Guàrdia Civil per fer complir les mesures.

El vicepresident de la comunitat, Ignacio Aguado, ha explicat també en una roda de premsa que reclamaran al govern espanyol una reforma «exprés» de la normativa vigent per poder contractar 300 metges extracomunitaris, que van treballar a la regió durant la pandèmia i que «amb les restriccions ara no podem incorporar». Aguado ha anunciat que faran aquestes peticions aquest mateix dijous en una reunió i que demanaran que estiguin vigents a partir de les 00 hores de dilluns.

Noves mesures que s'anunciaran aquest divenres

Aquesta demanda de suport logístic va lligat al fet que la Comunitat de Madrid anunciarà aquest divendres l'ampliació de les zones amb restriccions, que se sumaran a les 37 àrees bàsiques de salut.

El viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, ha explicat també que estan «estudiant» reduir aforaments en l'àmbit de la restauració a tota la regió. Escudero ha remarcat durant la roda de premsa d'aquest dimecres que les dades s'estan estabilitzant però que cal adoptar més mesures. L'objectiu, ha dit, és evitar de totes totes un «confinament total» de la comunitat, que tindria conseqüències «tràgiques» per a alguns sectors.

Així mateix, també han demanat a Sanitat que permeti la contractació de metges extracomunitaris i ha anunciat que els tests antígens es començaran a fer a les àrees més afectades a partir de la setmana que ve.

A hores d'ara, la comunitat té 3.111 pacients ingressats, 417 en Unitats de Cures Intensives (UCI) i 36 brots actius. Zapatero ha anunciat que s'estan acabant de definir les zones on s'ampliaran les restriccions i que la previsió és que, un cop modificada i publicada la nova ordre, entrin en vigor dilluns que ve.


Comentaris

envia el comentari