Una infermera preparant una vacuna del coronavirus

Madrid anuncia la seva mesura estrella contra la nova variant per Nadal

Madrid vol implementar mesures contra la propagació d'Òmicron abans de l'arribada del Nadal

El repunt de contagis de coronavirus està posant seriosament en perill la celebració del Nadal a Espanya. Exactament en les darreres dues setmanes, la incidència acumulada ha anat augmentant fins a arribar a situar-se en 208,5 casos per cada 100.000 habitants al nostre país.

Amb els esdeveniments nadalencs a la cantonada, els experts aconsellen que es prenguin mesures de contenció per evitar la propagació del virus. De fet, fa uns dies, la viròloga del CSIC, Margarita del Val, ja advertia que calia implantar mesures preventives.

«Si no tens cura en els àpats nadalencs, que a més estan separats per 7 dies: Nit de Nadal, Nadal, Cap d'Any, Any Nou i Reis, doncs els enxampats a la primera, ho contagies a la segona i així», suggeria la viròloga.

Madrid, la primera a prendre mesures

La Comunitat de Madrid ha estat pionera a prendre mesures sobre això. En concret, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat que a partir del 15 de desembre els nens de 5 a 11 anys ja es podran vacunar contra la Covid.

A més a més, es començarà a injectar la tercera dosi de reforç a les persones que tenen de 60 a 69 anys des d'aquest divendres, 3 de desembre.

D'altra banda, una altra de les mesures que adoptarà la capital per frenar els contagis és proporcionar un test d'antígens gratuït a cada madrileny abans de les reunions de Nadal. Alhora, ha reactivat l'autocita perquè la població pugui rebre la vacuna a 29 hospitals públics.

Les vacunes per als nens arriben a Europa

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha expressat que Pfizer ja ha sigut autoritzada per immunitzar contra el coronavirus als nens a partir de 5 anys, ja que va rebre la setmana passada va rebre el vistiplau de l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

Llavors, la farmacèutica ha anunciat que la vacuna estarà disponible per als països de la Unió Europea a partir del 13 de desembre.

Imatge d'un sanitari a un laboratori analitzen mostres
La dosi que se'ls injectarà als menors de 12 anys serà inferior | EUROPA PRESS

La dosi que se'ls injectarà als nens serà inferior a la utilitzada en persones de 12 anys o més (10 ug davant de 30 ug), però s'administrarà també en dues injeccions als músculs de la part superior del braç, amb tres setmanes de diferència.

Òmicron podria ser una amenaça per a les vacunes

Òmicron ja ha arribat a Espanya. I aquesta nova variant del coronavirus preocupa especialment per ser «altament contagiosa», segons valorava el G7. Respecte a aquesta variant, Von der Leyen afirma que «no se sap gaire encara» sobre la seva capacitat de propagació i virulència, però ha apuntat que «se sap prou per estar preocupats».