Imatge del Mag Fèlix

El mag Fèlix no encerta res de la Grossa de la Loteria de Nadal: la seva predicció

El pèndol del vident que va vaticinar l'accident de Lady Di va assenyalar on cauria i com acabaria la Grossa

El conegut Mag Fèlix va fer pública una atrevida predicció fa tan sols unes hores. Conegut pels seus encerts en alguns esdeveniments històrics, ja que assegura que va vaticinar la mort de John Lennon, l'arribada de Felipe González al Govern i l'accident de Lady Di, aquest dimarts, el català se la va jugar provant d'encertar el número de la Grossa de Nadal. No s'hi va apropar gaire. 

Aprofitant les festes de Nadal, el Mag Félix, que inclús ha escrit llibres sobre els seus mètodes i ha participat en programes de televisió, va llançar la seva predicció sobre la Grossa de la Loteria. El Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal s'ha celebrat aquest dimecres al matí, i ha deixat el 86148 com el gran premi de la loteria. Però, què va predir el Mag Fèlix?

El pèndol assenyala el número i el lloc

Segons el vident, per tant, el primer premi del sorteig de Nadal hauria d'haver acabat amb el número cinc. Aquest és el primer error. I això no és tot. El Mag Fèlix va assenyalar quin seria el punt de la geografia espanyola on cauria el premi més gran de la Loteria. De fet, ell mateix va explicar que va estendre el mapa sobre una taula, i que el pèndol li va assenyalar que la zona més afavorida de tot l'estat seria l'Aragó. També s'hi ha equivocat, encara que no s'ha allunyat molt de la comunitat més premiada.

Imatge del Mag Fèlix
El mag Fèlix va pronosticar la mort de Lennon i l'accident de Lady Di | Cedida

La Grossa ha caigut gairebé completament a Madrid, concretament a l'estació d'Atocha. Ni un sol dècim no s'ha venut a Aragó. El vident també havia esmentat comarques catalanes com la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, territoris, segons ell, amb una llarga tradició de premis del sorteig de Nadal. La coneguda com a 'Bruixa de Sort' ven força dècims, però, enguany, la Grossa no s'ha passejat per Catalunya. Tercer error del Mag.

Una qüestió de superstició

El Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal està, molt sovint, envoltat de superstició. N'hi ha que confien en el seu instint, altres escullen el número l'atzar, però molts confien en la numeració per pura superstició. Dates importants o casualitats prenen sentit per a algunes persones.

En aquest espai és on els vaticinis dels vidents es converteixen en un reclam. Els mags i endevins més populars llancen les seves prediccions i de vegades fan que el nombre s'esgoti en qüestió d'hores. És el que va passar fa un parell d'anys amb Elsa Altagracia.

Imatge de dos nens de San Ildefonso col·locant les boles del Sorteig de la Loteria de Nadal
El sorteig ha començat amb polèmica al Teatro Real | Europa Press

La vident dominicana va assegurar que havia somiat la combinació guanyadora de la Grossa el 2019, i va donar la xifra: 86098. A més, va predir que el gruix del premi cauria a Ourense, localitat on, a més, ella viu. Els dècims amb la numeració 86098 es van vendre en qüestió d'hores. Dos anys abans, havia assegurat el mateix, i el número que havia assenyalat es va endur un segon premi. Temps després va encertar una altra combinació en un sorteig de la loteria de Portugal, amb què va obtenir 69 milions d'euros.

Encerts recordats: realitat o frau?

Com és lògic, moltes d'aquestes prediccions no s'acaben complint, però hi ha algunes excepcions. El 2002, el mentalista Anthony Blake va escriure un número i el va guardar en una caixa amb tres claus custodiades. El dia del sorteig, la caixa va ser oberta, i la xifra que hi havia escrita havia estat la guanyadora.

El 2009, el Mag Xerax també se la va jugar amb la combinació guanyadora de la Grossa. Per això va utilitzar la mateixa metodologia que el seu antecessor. Tanmateix, tant en un cas com en l'altre, els mitjans van acusar els il·lusionistes de frau i xou mediàtic.