Josep Maria Mainat, l'excantant de la Trinca

Mainat desmenteix l'existència de denúncies contra ell per maltractament

El productor ha indicat que el seu principal objectiu és garantir la intimitat dels seus fills

El productor de televisió Josep Maria Mainat va negar ahir dimarts que hi hagi cap procediment penal contra ell per presumpte maltractament a la seva esposa, Angela Dobrowolski, a la qual s'investiga per intentar matar-lo amb insulina, i ha demanat que es respecti el dret a la intimitat dels seus fills menors d'edat en aquest procés.

En un comunicat, Mainat va explicar que Dobrowolski el va denunciar davant el Jutjat de Violència sobre la Dona per suposades coaccions i revelació de secrets —no per maltractament—, i que el 29 de juliol el jutge li va denegar a ella l'ordre de protecció després d'escoltar les seves declaracions.

Segons el productor, el 17 de setembre la seva advocada va demanar el sobreseïment i arxivament definitiu d'aquesta causa, perquè no existia cap indici nou que sustentés la continuació del procediment».

Han hagut de canviar-se tres vegades de domicili

Mainat lamenta que en l'últim mes ell i els seus fills hagin canviat tres vegades de domicili per a aïllar-se «de la persecució mediàtica», i va avançar que encara que s'esbrini on viu no farà declaracions. «Suposant que descobrissin on estem, només passarien dues coses: una, que tampoc declararia res, i dues, que hauríem de tornar a canviar de domicili», va indicar.

Va assenyalar, en la mateixa línia, que la situació està afectant molt especialment als seus fills menors, i que la seva prioritat serà protegir-los: «Intento i intentaré garantir el seu benestar emocional i la defensa del seu dret a la intimitat».

Sobre la recerca oberta a Dobrowolski per presumpte assassinat, confia «plenament en l'Administració de Justícia, sent els tribunals, i només ells, els que han de resoldre els conflictes jurídics i les diferents causes que actualment s'estan tramitant». «El fet que Angela hagi estat la meva esposa durant nou anys i sigui la mare dels meus dos fills petits fa per a mi especialment dolorosa aquesta situació, que espero que es resolgui al més aviat possible per la via judicial», va afirmar.

A més, va destacar que el cas està encara en fase d'instrucció, que pot durar mesos, i que ell s'ha personat en la causa com a acusació particular per a defensar els seus interessos i «esclarir els fets».