Les xifres parlen sovint per si soles, també al món de la televisió. Una mostra clara d'aquesta màxima ha estat l'audiència que obtenia el passat dilluns, 28 de setembre, l'entrevista a l'eurodiputat i president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, en una entrevista a La 2 de Televisió Espanyola, en desconnexió territorial només per a Catalunya. El programa 'Cafè d'idees', que fa escassos dies estrenava la periodista Gemma Nierga, comptava, doncs, dilluns, amb la presència de Puigdemont com a convidat, que atenia Nierga des d'un estudi televisiu de la Casa de la República.
Puigdemont només assoleix 1.000 espectadors i un 0,1% de quota de pantalla
'Cafè d'Idees' s'estrenava dilluns, 21 de setembre, a La 2. Ho feia amb una audiència escassa, un 0,7% de 'share' de mitjana, amb dades diàries d'entre 1.000 i 7.000 espectadors. Per tal d'intentar una remuntada de l'espai, Nierga va convidar dilluns Puigdemont, que compta amb una important tirada mediàtica a Catalunya, però els resultats no van ser els desitjats. Segons l'audició feta pública per Barlovento Comunicación i que explica 'Economía Digital', el programa va registrar un dels seus mínims d'audiència, am un 0,1% de 'share' i uns 1.000 espectadors.
Una dada nefasta per a 'Cafè d'Idees' però també per a Puigdemont, que tot i la promoció de l'entrevista i el seguiment amb què compta habitualment, no va ser capaç d'elevar les dades d'audiència del programa on el van entrevistar durant més de mitja hora. El mateix Puigdemont havia promocionat l'entrevista en les hores prèvies a les seves multitudinàries xarxes socials, però la crida no va sorgir el seu efecte i Puigdemont va punxar en la que és la seva primera aparició a la ràdiotelevisió pública espanyola des que va deixar de ser president de la Generalitat, el 27 d'octubre de 2017.
Crítiques des del PP, Vox i C's
L'entrevista a Carles Puigdemont a l'emissora pública ha suscitat queixes crítiques des dels grups parlamentaris del PP, Vox i Ciutadans. Les tres formacions demanen explicacions sobre com TVE és un «altaveu per als independentistes» segons els populars o «per què es posa una catifa vermella a Puigdemont», segons C's. Vox diu que «des de La Moncloa fins a TVE, tots estan implicats en el cop d'Estat contra Espanya, contra el seu rei i contra la seva Constitució».