Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'uns anacards en un bol i una altra en primer pla d'una metgessa

Les malalties que ajuda a prevenir l'anacard, un fruit sec molt recomanat

L'anacard és un dels fruits secs més versàtils als àpats i també té diversos beneficis per a la salut

L'anacard, també conegut com a nou de l'Índia o castanya de cajú, és un fruit sec amb origen al Brasil que, a més de pel sabor, destaca gràcies a les seves propietats. De fet, el consum es relaciona amb la prevenció de diverses malalties.

Aquestes són les malalties que ajuda a prevenir l'anacard

Amb un sabor suau i lleuger, l'anacard és un fruit sec de caràcter versàtil que es pot consumir en una gran varietat de formes. A més, destaca gràcies als seus nutrients, ja que compta amb greixos saludables, proteïnes, vitamines i minerals.

Això fa que el consum també s'associï a diversos beneficis per a la salut. Així mateix, pot prevenir diferents malalties.

Diabetis Tipus 2

Un consum moderat d'aquest fruit sec pot mantenir estables els nivells de glucosa a la sang. Això ho aconsegueix pel seu baix índex glucèmic, així com pel seu contingut en magnesi, millorant la sensibilitat a la insulina.

Osteoporosi

Com que és una gran font de magnesi i calci, l'anacard és un fruit sec recomanable per mantenir una bona salut òssia. Contribueix que els ossos estiguin més forts.

Dues imatges de diversos anacards, uns en un bol de fang i altres a la mà d'una persona
Els anacards tenen molts beneficis per a la salut | Getty Images

Malalties cardiovasculars

Els anacards són rics en greixos monoinsaturats i poliinsaturats. Gràcies a això, redueixen els nivells de colesterol LDL, augmentant els de colesterol HDL. Això fa que millorin la salut cardiovascular.

Malalties digestives

Aquest fruit sec també és ric en fibra, per la qual cosa té cura de la salut del sistema digestiu. Com a resultat, millora la digestió i prevé problemes com el restrenyiment.

Càncer

Certs estudis suggereixen que els antioxidants i els compostos bioactius d'aquest aliment poden ser una bona solució contra l'estrès oxidatiu i contra la inflamació. Com a resultat podrien reduir el risc d'aparició d'alguns tipus de càncer.

Malalties neurològiques

En contenir magnesi i altres vitamines del grup B, l'anacard contribueix al funcionament correcte del sistema nerviós, sent un potent aliat en la salut neurològica.

Anèmia

Els anacards són rics en ferro, un compost vital perquè el cos produeixi hemoglobina. Per això són bons aliats a l'hora de prevenir l'anèmia per manca de ferro.

Quants anacards és recomanable consumir al dia

El consum d'anacards recomanat pot variar segons la persona. De manera general, s'aconsella consumir entre 28 i 56 grams diaris. És a dir, de 15 a 30 anacards.

Això pot contribuir a fer que apareguin els beneficis esmentats, així com per evitar l'aparició de les malalties anteriors. No obstant això, sempre és bo consultar amb un especialista per saber quants anacards menjar segons la teva condició.