Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diversos alls sencers i pelats en un bol, a més d?una imatge d?una noia amb gest de mal de panxa

Les 3 malalties que pots combatre menjant all: fixa't en els símptomes

L'all compta amb diferents propietats i es pot fer servir no només com un simple ingredient culinari

Si mires entre els ingredients de la teva cuina, segur que un dels que destaquen al rebost és l'all. Encara que es porta fent servir com a part de les nostres receptes des de fa segles, aquest condiment també serveix per combatre malalties.

De fet, des del segle XVI s'utilitza per tractar diferents símptomes gràcies als seus components, entre els quals destaquen l'alicina, les proteïnes i diversos minerals i vitamines. Les seves propietats en fan un dels aliments amb més beneficis per a la salut.

L'all, el millor aliat contra diverses malalties

Gràcies als seus components i propietats, els experts destaquen el seu interès com a medicament, cosa que és així des de l'Antiguitat. A més, l'Agència Europea del Medicament també n'aprova l'ús com a medicament tradicional.

En concret, pot prevenir l'aterosclerosi i alleuja els símptomes del refredat comú. Per això, la dosi recomanada és de 4 grams al dia o 300 mg d'all encapsulat o polvoritzat.

Aquestes són les 3 malalties que pots combatre consumint all

A través de les seves propietats, l'all és un dels ingredients que també poden funcionar com a medicament. De fet, actua alleujant els símptomes de diferents malalties comunes.

Malalties gastrointestinals

Aquest ingredient, a més de funcionar com a condiment a les nostres receptes, també pot ser beneficiós per a la salut digestiva.

Amb els seus components, contribueix a mantenir l'equilibri de la flora intestinal alhora que alleuja símptomes com l'apendicitis. D'altra banda, també s'associa amb la prevenció de malalties greus, com ara el càncer de còlon o el d'estómac.

Consulta mèdica i dona amb mal de budell
El ajo puede ayudar con los problemas gastrointestinales | Africa Images, Studioroman

Malalties cardiovasculars

L'all també afavoreix la salut cardiovascular, ja que actua com a vasodilatador. Això fa que millori la circulació sanguínia alhora que redueix els nivells de colesterol i triglicèrids.

Per la seva banda, gràcies al seu efecte antiagregant plaquetari, pot ser útil a l'hora de prevenir malalties cardíaques.

Infeccions

Les propietats que més destaquen de l'all són les antimicrobianes i antibacterianes. Gràcies a ella s'ha utilitzat durant segles per enfortir el sistema immunitari, així com per combatre diverses infeccions.

És per això que és un bon component per alleujar símptomes del refredat comú, però també d'altres infeccions respiratòries.

Aquest ingredient preveu l'envelliment prematur

A més d'ajudar a alleujar els símptomes de les malalties anteriors, l'all també és un ingredient capaç de combatre l'estrès oxidatiu. Això fa que sigui un gran aliat a l'hora de prevenir l'envelliment prematur.

En aquest punt, cal destacar que la manera de preparar-lo pot influir en les propietats. L'all cru, per exemple, és més efectiu contra els bacteris si es consumeix just després de tallar-lo o picar-lo. Així, explotaràs al màxim els beneficis.