Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un cotxe circulant per una carretera amb aigua i esquitxant, i una altra en primer pla de Roberto Brasero amb algunes emoticones de núvols amb tempesta

Roberto Brasero avisa del dia en què plourà molt més a Espanya aquesta setmana

Roberto Brasero alerta de l'entrada de nous fronts que deixaran pluges a diversos punts del país aquesta setmana

Segueixen les pluges i Roberto Brasero marca en vermell un dia concret d'aquesta setmana. I és que es preveu que durant aquesta data les precipitacions siguin més intenses, obrint la porta a més inestabilitat durant les següents jornades.

En aquesta arrencada de setmana, el temps s'ha vist condicionat pel descens de les temperatures i precipitacions a gran part del país. Aquest canvi tèrmic és degut a la presència d'un anticicló situat al nord-oest d'Europa ia una borrasca sobre la Mediterrània occidental i central. Això, unit al moviment de les altes pressions per una banda i les baixes de l'altra, fa que arribin al territori masses d'aire molt fredes.

Roberto Brasero recalca que els termòmetres baixaran durant aquest dimarts, sent més acusada aquesta caiguda al sud. A partir de dimecres hi haurà una certa recuperació i les temperatures es presentaran més suaus.

Mapa del temps a Espanya el 24 d'abril
Pronóstico del tiempo para la tarde del miércoles 24 de abril | AEMET

Caldrà estar atents a la caiguda dels termòmetres entre dimarts i dimecres. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu que pugui glaçar a punts de Castella i Lleó, sud d'Aragó, est de Castella-la Manxa i Pirineus.

Mapa del temps a Espanya el 25 d'abril
Previsión de la AEMET para el jueves por la tarde | AEMET

El dia amb més pluges: Roberto Brasero marca la data

Roberto Brasero avança en el seu pronòstic el dia que plourà més del que és habitual. Serà divendres, quan entrin "nous fronts atlàntics". Penetraran per Galícia i deixaran pluges "a l'oest d'Espanya".

Mapa del temps a Espanya el 26 d'abril
Pronóstico meteorológico para el viernes por la tarde | AEMET

Per tant, "podríem tenir més aigua, però de nou per a les zones on més ha plogut darrerament". Es manté la tendència dels darrers temps. És probable que amb vista al cap de setmana s'estenguin aquestes pluges fins a punts del centre i est de la Península.

Mapa del temps a Espanya el 27 d'abril
Previsión de la AEMET para el sábado por la tarde en España | AEMET

No hi haurà grans acumulats de forma general. Tot i això, amb les pluges de divendres s'esperen fins a 30 litres a Galícia, cosa que la deixaria com la comunitat més afectada.

Pel que fa a les temperatures, Roberto Brasero preveu que a partir de dijous es deixin enrere les gelades d'aquest començament de setmana. Això permetrà que els termòmetres experimentin una nova pujada a partir de la segona meitat.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 19
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 7
BarcelonaMàx. 16
Mín. 11
Màx. 18
Mín. 13
ValènciaMàx. 19
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 12
SevillaMàx. 27
Mín. 11
Màx. 24
Mín. 11
SaragossaMàx. 19
Mín. 7
Màx. 23
Mín. 8
BilbaoMàx. 16
Mín. 6
Màx. 21
Mín. 5
Palma de MallorcaMàx. 20
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 10
La CorunyaMàx. 16
Mín. 12
Màx. 17 
Mín. 8
BurgosMàx. 13
Mín. 2
Màx. 15
Mín. 1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 23
Mín. 17