Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la terrassa d'un bar de Barcelona durant el període de tancament parcial de bars i restaurants

Mallorca segueix la doctrina catalana: tanquen bars a les 18.00 hores

El tancament de la restauració a Mallorca serà a les 18.00 hores i el sector comercial tancarà a les 20.00 hores, excepte comerços de productes essencials

Imatge de la terrassa d'un bar de Barcelona durant el període de tancament parcial de bars i restaurants
Mallorca obliga a tancar bars a les 18.00 per la Covid-19 | CatalunyaDiari.cat

La restauració a l'Estat espanyol encara temps difícils. Amb els experts reconeixent la imminent arribada de la tercera onada i Sanitat alertant que fins a sis comunitats espanyoles estan en «risc extrem» per coronavirus, el govern balear ha optat per prendre dràstiques mesures i imposar restriccions horàries als seus bars i restaurants. Com ja han fet altres comunitats com Catalunya o Galícia, doncs, a les Balears ara es pren la mesura de tancar la restauració a les 18.00 hores i el sector comercial a les 20.00 hores, a excepció de la venda de productes essencials.

«Aquest dilluns s'elevarà a Consell de Govern la petició que el sector de la restauració tancament terrasses de bars, restaurants i cafeteries a les 18.00 hores; així com que el sector comercial, petit comerç i grans superfícies, excepte el que ofereix els productes essencials -alimentació beguda, farmàcies, telecomunicacions, perruqueria i estètica i Veterinària- i gasolineres, hagin de tancar a les 20.00 hores», ha informat la presidenta del govern de les Balears, Francina Armengol, mentre recalcava: «Un cop aprovades aquestes i altres mesures es publicaran al BOIB i entraran en vigor el proper dimarts 29 de desembre i es mantindran fins el proper dia 11 de gener».

Ja per acabar, Francina Armengol ha qualificat l'arribada de la vacuna contra la COVID com «una gran esperança que comença a obrir una llum per a tots». Segons ha informat la presidenta Armengol aquest diumenge en roda de premsa, acompanyada per la consellera de Salut, Patricia Gómez, «la vacuna és una gran esperança que comença a obrir una llum per a tothom, ja que el virus segueix aquí i seguirà matant fins que la majoria de la població estigui vacunada per al que encara queden uns mesos. Per això, ha demanat a la població mantenir les 3M, mans netes, metres de distància i mascareta ».

Un martiri per als bars

Ho serà a partir d'ara per als bars i restaurants de Mallorca i ja ho està sent per a la restauració de moltes altres zones d'Espanya. A Catalunya, per exemple, la Generalitat obliga a bars i restaurants a tancar parcialment i els permet només l'obertura de 07.30 hores a 09.30; i de 13.00 a 15.30 hores. A la nit se'ls permet obrir a partir de les 19.00 però només per comandes a recollir a la botiga o per portar-se a casa.

En aquest sentit, diversos restaurants d'les zones tancades perimetralment a Catalunya, la Cerdanya i el Ripollès, ja han expressat les seves queixes ja que, per exemple, els han tancat els restaurants quan ja tenien totes les reserves per a aquestes festes. «Suposarà un abans i un després, tindrem perdudes milionàries ... les neveres eren plenes», explicaven aquesta mateixa setmana des dels bars de la Cerdanya.