IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

La manera com t'hauràs d'acostumar a anar als bars i botigues quan obrin

Es detalla l'obligació de neteja i desinfecció dels locals i mesures específiques de protecció de treballadors

Varias personas en una terraza al aire libre de un restaurante de Palma (Mallorca) en junio de 2014
La vida després del confinament serà molt diferent | CatalunyaDiari

La Comunitat de Madrid contempla en la seva estratègia de desescalada que els locals de restauració instal·lin mampares de protecció i estableixin aforament màxim per a garantir el distanciament social, mentre que per al comerç es planteja una obertura «esglaonada» que arrencarà amb els petits establiments.

Així ho estableix el document inicial de desescalada elaborat el comitè específic constituït per reprendre activitats econòmiques quan la situació de la pandèmia del coronavirus permeti aplicar-les.

Obertura esglaonada del comerç

El document d'aquest comitè, liderat per la Conselleria de Sanitat, ha estat remès a la resta de conselleries en el marc de l'estratègia transversal que ha adoptat l'Executiu autonòmic. Per a les activitats de restauració, es fixa en aquest esborrany un establiment d'aforament màxim per a garantir el distanciament social, l'ús de mampares i horaris «restringits». Al seu torn, es detalla l'obligació de neteja i desinfecció dels locals i mesures específiques de protecció de treballadors de l'hostaleria.

Per a l'organització de l'activitat laboral global, les instruccions inicials determinen el foment del teletreball i horaris restringits per evitar «conglomeracions en hores punta». En matèria d'economia i comerç, es determinaran els sectors prioritaris de negocis, consum i indústria amb obertura «esglaonada del comerç», iniciant pel petit establiment. També es pauta aforament màxim per a garantir el distanciament social, al costat de mesures de desinfecció de locals i protecció d'empleats.

«Des de la Conselleria de Sanitat estem definint les diferents fases de desescalada, basant-se dos caps fonamentals: protegir la salut dels ciutadans i reduir el risc de nous brots de Covid-19», afegeix la proposta inicial de la Comunitat de Madrid. Sanitat recalca que les decisions han d'implicar a tots els departaments i «estar marcades per l'evolució epidemiològica de la malaltia i per la capacitat de sistema sanitari», en «concordança amb les directrius marcades per l'Estat».


Comentaris

envia el comentari