Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una parella donant-se un petó a Barcelona

Com fer petons bé (amb llengua i sense llengua)

Descobreix els trucs fonamentals per saber com fer bé un petó amb llengua o sense. Aprèn a besar com cal en el coll o per primer cop

No ho trobaràs als llibres ni t’ho hauran ensenyat al col·legi, però existeixen tota una sèrie d’interessants consells sobre com besar bé. Si estàs a les portes d’una cita important o et mors de ganes de practicar amb la teva parella, no et perdis aquesta guia sobre com besar bé, amb llengua i sense, i altres curiositats de l’art de l’òscul.

Com besar bé amb llengua

Faràs un petó per primer cop a una noia? Vols perfeccionar la teva tècnica i vols aprendre com besar bé? Sabies que el Kamasutra, per exemple, recull 22 tipus de petons entre els quals s’inclou el petó de costat, el petó pressió o el petó brotxa?

I és que no hi ha un petó prototip, ni de bon tros, i existeixen diversos tipus de petons segons la situació i el moment. El petó amb llengua és, sense dubte, el rei dels petons, i a continuació t’ensenyem com besar bé amb llengua.

1. Prepara la situació

El moment més important d’un petó és l’instant previ: de com gestionis aquest impàs dependrà la culminació d’un petó inoblidable. La clau de com besar bé amb llengua és saber contenir l’impuls i sotmetre’l al teu control dels temps. Si et precipites, tot quedarà a mercè del caos i les possibilitats de fracassar es disparen.

Mostrar autocontrol i domini, a més a més, t’ofereix seguretat i ascendent. En aquests moments és ideal apropar-te a poc a poc a la seva boca, de forma lenta i sensual, per generar tota l’atracció possible. El morbo juga un paper molt important. Aprofita per realitzar les primeres carícies, mossega’t el llavi, humiteja’l, mata-la amb la mirada... Imposa’t al joc de la seducció.

2. Obre la boca

Però en algun moment hauràs d’oferir-li un senyal, un indici que mostri l’inici de l’acció. Pots començar amb un petó curt, amb els llavis tancats. Una primera mostra de contacte labial és del més sensual. Tot seguit, obre una mica la boca i situa el teu llavi inferior entre els seus dos llavis, i el teu llavi superior damunt del seu.

Ara els vostres llavis estan units, les vostres boques connectades, però... compte! És un error de principiant començar a ficar la llengua sense motiu... Mantenir el cap fred i controlar els temps segueix sent la clau de tot. Així que espera una mica.

3. Tingues paciència

Ella esperarà el teu següent moviment i és molt probable que et posi a prova. Si et precipites tot pot avançar cap al precipici, així que manté la calma, tingues paciència. Segueix amb la teva boca a prop de la seva, combinant petons llargs i curts, humitejant els vostres llavis mútuament, i connectant a través del tacte i la mirada. És important que pensis en el següent moviment, i que ho facis tot de forma progressiva i natural. Tenir la sensació de control et donarà seguretat.

4. Mostra la llengua

Ha arribat el moment de presentar les teves intencions, però compte, res de brusquedats. Qualsevol moviment sobtat i descoordinat pot ser interpretat com un error que baixi la libido de la teva amant. Per contra, si comences introduint només la punta de la teva llengua, tocant el seu llavi superior, serà molt excitant.

En aquests primers compassos, has de connectar la punta de la teva llengua amb els seus llavis i després cerca la punta de la seva llengua. Aquests són els moments més excitants, en què has d’aconseguir que ambdós estigueu al punt més àlgid per arribar al moment decisiu.

5. Introdueix la llengua

Si has seguit les instruccions de com besar bé amb llengua, pas a pas, fins ara, això sortirà per inèrcia i de forma natural. Només has de deixar que les vostres llengües estiguin en contacte. A l’inici ambdues llengües es buscaran per quedar entrellaçades, mentre que a poc a poc aniran per lliure.

Així doncs, anireu trobant la forma de compassar moviments lents i fluïts entre les vostres llengües, i arribareu al moment de màxima complicitat (i excitació). Pots combinar llargs petons amb llengua, amb moments de relaxació i de petons sense llengua.

6. Evita xocar les dents

Aquesta és una de les grans claus sobre com besar bé amb llengua. Amb el temps aprendràs a dominar la tècnica perquè això no succeeixi, però al principi és normal que no sàpigues dominar alguns moviments. Evita xocar amb les dents, perquè això és un dels moments que sol trencar l’erotisme i la sensualitat.

Per evitar-ho, segueix dues recomanacions. Una, no obris massa la boca, perquè deixes les teves dents exposades i, encara que no colpegin amb les seves, poder ser incòmodes per a ella. Dos, inclina lleument el teu cap per buscar diferents angles de connexió, de manera que les vostres dents no quedin alineades i puguin xocar.

7. Fes servir les teves mans

Com ja has vist, l’important de saber fer petons amb llengua no és només la tècnica en si, sinó trobar el moment adequat amb passió i excitació. Quan has arribat al punt culminant i has aconseguit amb èxit unir les vostres llengües, és el moment d’acompanyar el petó amb el contacte de les teves mans a la seva cara.

És d’allò més excitant que agafis la seva cara amb les teves mans, de manera que sentiu que tot l’univers se centra només a les vostres boques. Després pots complementar-ho amb suaus carícies al cabell, al coll, l’orella, i deixar-te portar.

8. Explora el seu cos

Després d’uns minuts d’estar practicant amb èxit el petó amb llengua potser que sentis el desassossec de la monotonia. Per això has de buscar moments d’originalitat que ofereixin dinamisme a l’escena. És el moment d’abandonar per un moment la seva boca i explorar amb la teva llengua altres zones erògenes del seu cos, com el coll. Davant de la seva negativa o el fracàs en aquesta exploració, el petó amb llengua, que ara ja tens més dominat, sempre serà un lloc segur al qual tornar.

Parella al llit
Saber explorar altres zones del cos és important a l'hora de fer bons petons | GETTY IMAGES

Com fer un bon petó sense llengua

És erroni pensar que l’única forma d’exterioritzar la passió és a través d’un petó amb llengua. De fet, la gràcia està en el fet d’aconseguir que l’acte de fer petons es converteixi en una transmissió de sensacions sense necessitat de la llengua. Descobreix com besar bé sense llengua per aconseguir una situació d’intimitat del més excitant.

1. Manté els llavis tancats

En els primers moments has de relaxar i obrir lleugerament els llavis per insinuar-li a la teva parella que estàs llest pel petó, però encara no et llencis. Manté els llavis tancats mentre inicies un pacient, però intens treball de seducció en el qual acompanyes amb les mans, la mirada i, per què no, uns sensuals moviments de llavis. Saps l’excitant que pot arribar a ser en aquells primers instant quedar-te fixament mirant els seus llavis? Aprofita per pensar allò que faràs.

2. Insinua’t amb petons curts

La insinuació ha de fer un pas més, ser més evident, i és el moment de buscar el primer contacte labial. És clar que, en aquest cas, ha de ser molt més progressiu i naturals que en un petó amb llengua, perquè la clau del petó sense llengua és la seva sensualitat.

Si comences fent petons curts, però intensos estaràs generat desig i voluntat a l’altra persona, i creant un ambient ideal per aprofundir en un petó més llarg a la següent fase. Entre petó i petó, busca la seva mirada.

3. Busca la connexió amb la seva mirada

Aquesta és la clau d’un petó romàntic, la connexió entre ambdós, i aquí les vostres mirades juguen un paper decisiu. Quan ja has temptejat el terreny labial i has aconseguit generar el desig (l’instint, la passió) a la teva amant, has de trobar l’amor. A més de despertar el seu desig, has d’assegurar-te que se sent estimat.

Imatge d'una parella bebent vi en un restaurant
És important establir una connexió a través de la mirada | Getty Images

Aprofita els intervals entre petó i petó per aguantar la seva mirada. Pots apartar el seu rostre amb les teves dues mans sobre les seves mandíbules, i mirar-la fixament: aconsegueixes una sensació de poder i control del més excitant.

4. Besa el seu llavi inferior

Clar que de petons curts amb els llavis tancats no es viu. Has de fer un pas més. La gràcia de saber com besar bé sense llengua és jugar amb la posició dels llavis, i aconseguir que en aquesta coordinació labial es produeixi un traspàs de saliva: un petó humit. Però a poc a poc, sense presses ni excessos. Atent.

Quan tinguis els teus llavis sobre els seus, obre lleugerament la teva boca (instintivament, ella obrirà la seva) i col·loca el teu llavi inferior per sota del seu, i el teu llavi superior enmig dels seus. Comença a besar-la de forma apassionada, però harmònica el seu llavi inferior.

5. Besa el seu llavi superior

Després d’uns instants besant el seu llavi inferior, ha arribat el moment de buscar el seu llavi superior. Amb aquesta operació aconsegueixes mostrar dinamisme en els petons, evitar la monotonia i aconseguir humitejar els seus llavis.

Pots anar combinant ambdues opcions, i intercalar noves posicions com inclinar lleugerament el teu rostre i cercar l'asimetria de la teva boca amb la seva. Mentre la beses, pot ser molt excitant anar fregant el teu nas amb el seu, i de nou buscar la seva mirada.

6. Com fer petons amb brackets

En algunes ocasions, en fer un petó per primer cop et trobes amb dificultat dels brackets, cosa que no és més que un divertit repte que pots superar fàcilment. I tant, atent!

Per evitar que els aparells dentals facin nosa i saber com fer petons amb brackets, has d’allunyar la teva llengua de la zona de perill. És a dir, evitar que la llengua fregui amb els teus brackets. Si qui porta l’aparell és l’altra persona, has d’evitar que les teves genives freguin amb ells. Amb el temps aprendràs on i quan aplicar la pressió adequada.

7. Agafa aire

A diferència del petó amb llengua, en el qual tens més espai per agafar aire, saber besar bé sense llengua exigeix que dominis a la perfecció els temps, i aquí rau la clau. Has de saber combinar els contactes llargs i apassionats entre els vostres llavis i els moments de pausa en què puguis agafar aire.

En aquests moments pots mantenir l’apropament del seu rostre, doncs pot arribar a ser molt excitant sentir els vostres alens càlids i humits, mentre torneu a connectar amb la mirada i complementeu el moment amb carícies. Altrament, besar de manera perllongada sense llengua implica quedar-te sense aire i fer un petó sincopat i poc natural que arruïni el moment.

8. Segella amb un petó de cine

No tinguis por a ser massa cursi. El petó sense llengua és justament apropiat per aquells moments de romanticisme en què pots permetre’ algunes llicències de pel·lícula, i què millor que segellar l’èxit del petó sense llengua amb un petó de cinema...

Agafa la teva parella per la cintura de manera que trobi un bon suport en què puguis inclinar lleugerament el teu cos sobre el seu. No és necessari que forcis la posició (no es tracta de fer un número de gimnàstica), sinó d’inclinar els vostres cossos sense deixar de besar-vos, i que ella se senti segura i estimada als teus braços.