La manifestació de l'11-S té només 37.500 inscrits, un 25% menys que el 2018

El nombre de samarretes venudes no es corresponen amb les inscripcions: 178.000 venudes fins al moment

Males notícies per a l'independentisme processita. Per a la Diada d'aquest any 2019  no hi ha tan bones expectatives com ha pogut ocórrer en altres anys anteriors. Tot i que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no hagi volgut ser alarmista  en cap moment, les dades i els números parlen per si sols: avui dia,  només hi ha 37.500 inscrits a la manifestació de l'11-S. Aquest baix nombre suposa el  25% menys dels inscrits que hi havia l'any passat per aquestes dates.

L'ANC ha volgut justificar que aquest baix nombre d'inscripcions vénen provocades pel fet que aquest any no s'hagi organitzat cap mena de 'performance'  per a la manifestació. Creuen que, d'aquesta manera, les persones no troben la necessitat d'haver d'inscriure's, però segueixen tenint la intenció d'assistir-hi. De totes maneres, l'organització insta a les persones a inscriure-s'hi, perquè es pugui garantir l'èxit de la Diada.

Trams pràcticament buits

Fa només alguns dies, va començar a  saltar l'alarma sobre les inscripcions per a la Diada. Un dels principals indicadors, que feia pensar que la xifra d'inscrits fins ara seria baixa, va ser el mapa dels trams que la mateixa ANC té a la seva web: tots els trams estaven pràcticament buits.

Elisenda Paluzie, en el seu moment, declarava que l'única manera que tenien de comptabilitzar l'assistència a la manifestació era a través de la venda de les samarretes. Ara, després de la publicació de les dades oficials, ja s'ha vist que aquesta especulació de la venda de samarretes  no era del tot la més encertada.

diada 11S
El mapa es mostra d'aquesta manera, i segons els seus colors representa que està més o menys ocupat | ANC

 

Avui, després del seu anunci, els trams segueixen  sense haver-se omplert, però alguns d'ells sí que semblen haver-se omplert una mica. Igualment, des de l'Assemblea segueixen cridant a la població  a inscriure's i a assistir  a la manifestació de l'11-S, el qual té l'objectiu de preparar-se a les sentències del procés, les quals està previst que es publiquin durant la pròxima tardor.

La venda de samarretes: un 5% més que l'any passat

Tot i la publicació d'aquests números, l'ANC no s'ha volgut mostrar en cap moment decebuda, i ha volgut compartir altres dades que si són dignes de celebració:  el nombre de samarretes venudes fins al moment arriba fins a les 178.000, un 5% més respecte a l'any passat. Aquest fet suposa una gran notícia per a l'Assemblea, ja que la venda d'aquestes camisetes  és una «eina imprescindible de finançament» per a l'entitat, com ells mateixos han volgut qualificar, el qual els ajuda a poder realitzar diferents activitats al llarg del curs.

Per altra banda, també han volgut compartir que són 450 els autobusos que s'han reservat, de moment, per assistir a la diada d'enguany des de pobles d'arreu de Catalunya.

També et pot interessar...