La manifestació de l'onze de setembre reclamarà la unitat de l'independentisme

La manifestació tindrà com a epicentre la plaça d'Espanya però s'estendrà pels carrers que conflueixen en aquest punt de Barcelona
La manifestació de l'onze de setembre del 2019 defensarà la unitat de l'independentisme | Cedida

 

La manifestació de l'onze de setembre del 2019 reclamarà la unitat estratègica de l'independentisme com a «condició imprescindible» per convertir Catalunya en un estat independent. La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha defensat que l'independentisme s'ha de posar d'acord des de la diversitat amb un «objectiu comú» sense que ningú hagi de renunciar a la seva ideologia o als orígens.

 

La plaça d'Espanya com a artèria principal 

La manifestació tindrà com a epicentre la plaça d'Espanya però s'estendrà pels carrers que conflueixen en aquest punt de Barcelona com el de la Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. Els organitzadors de la iniciativa han plantejat així la metàfora que buscarà mostrar com persones que arriben des de diferents punts poden convergir en un lloc concret.

 

 

Un objectiu comú per a les associacions

Després que el 2018, la manifestació de l'onze de setembre utilitzés la metàfora d'una muntanya per explicar que s'havien assolit etapes però que encara no s'havia fet el cim —de la independència—, ara l'ANC vol evitar que la «repressió política» aconsegueixi «paralitzar» l'independentisme. Per això, Paluzie ha indicat que enguany es reclamarà unitat a les diferents sensibilitats de l'independentisme per assolir l'«objectiu comú».

  

En aquesta roda de premsa s'ha explicat només l'indret i el missatge de la manifestació i, com és habitual, en una segona trobada amb els periodistes d'aquí a uns mesos es donaran més detalls. Des de la comissió de mobilitzacions de l'ANC, Carla Soler ha explicat que els interessa mostrar la metàfora que persones que arriben des de diferents ideologies —simbolitzades pels carrers que conflueixen a la plaça d'Espanya—, es trobin en un únic punt.

 

Tant Òmnium Cultural com l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), presents en la roda de premsa, donaran suport a la manifestació de l'onze de setembre. Montse Ortiz, vocal de la junta nacional d'Òmnium, ha lamentat la situació de «repressió, persecució i vulneració de drets» que, al seu entendre, es pateix a Catalunya.

 

Aquest any la plaça d'Espanya es convertirà en el punt més important de la manifestació | CatalunyaDiari.cat

Els objectius a assolir

Durant la roda de premsa també s'ha presentat la samarreta que l'ANC posarà a la venda per recaptar fons per les campanyes que impulsa al llarg de l'any. Enguany és de color blau turquesa, amb el qual és reclama unió per assolir la independència i pretén transmetre «esperança i futur». També s'ha dit que la campanya d'estiu de l'entitat treballarà en dues línies: mobilitzar la societat civil i apostar per a una estratègia de lluita no violenta.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari