Manuel, l'ancià que ha estat trobat mort al lavabo de l'hospital Vall d'Hebron

La família lamenta que «ningú assumeixi responsabilitats»

Manuel Mourin ha estat trobat mort en un lavabo públic de l'hospital Vall d'Hebron
Manuel Mourin ha estat trobat mort en un lavabo públic de l'hospital Vall d'Hebron | Sosdesaparecidos

Aquest dimecres a la tarda es va conèixer el cas de la troballa d'un ancià mort en un lavabo públic de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. L'home va anar a fer-se una anàlisi de sang rutinària i ja no va tornar a casa. El traspassat es deia Manuel Mourin Caldeiro, de 89 anys, i ara la seva família, indignada, denuncia la situació. «El meu pare ha estat 48 hores mort dins d'un bany de l'Hospital Vall d'Hebron i ningú assumeix responsabilitats», indica Javier Mourin, fill de l'ancià, en una entrevista a Elcierredigital.com.

«És desolador, la mort li podria haver arribat en qualsevol altre lloc. Però va morir dins d'un lavabo sense que ningú s'adonés que feia dos dies que aquest bany estava tancat. Entenc que no es derivaran responsabilitats penals de l'assumpte, però examinarem si es pot demanar la responsabilitat civil per la col·lecció d'errors que, des del meu punt de vista, es van cometre», assegura Javier Mourin.

D'altra banda, explica que la infermeria va informar que el seu pare va sortir de l'anàlisi «bé, sense estar marejat». D'aquesta manera, fa la següent reflexió: «Em pregunto com és possible que els banys d'un hospital estiguin dos dies sense netejar-se en plena crisi sanitària i per què no hi ha un protocol que asseguri que ningú no es quedi dins els lavabos». «No m'explico com s'ha pogut donar un cas com aquest, estem tremendament abatuts».

 

El relat dels fets

El passat divendres 9 d'octubre es va trobar el cos de Manuel Mourin, de 89 anys, en un lavabo públic de l'Hospital Vall d'Hebron, centre al qual va acudir el dimecres anterior per a fer-se una malaltia i ja no va tornar al seu domicili. La família de l'ancià va denunciar la desaparició als Mossos d'Esquadra el dimecres 7 d'octubre, després de no tornar de l'hospital, i la policia va avisar als responsables de l'hospital el divendres, en veure les imatges de les càmeres de seguretat del centre sanitari.

«Els Mossos d'Esquadra ens van avisar el divendres de la desaparició i el divendres trobem a la persona morta, que era un pacient ambulatori, no ingressat, de l'hospital», explica un portaveu de l'hospital. Segons el centre sanitari, «la Comissió de Seguretat de l'Hospital està revisant els protocols de seguretat per a saber exactament com s'ha produït aquesta situació. D'aquesta manera evitarem, a més, que es pugui repetir una situació similar en el futur».

El fet és que l'ancià podria haver-se indisposat el dimecres, i hauria pogut entrar al bany i morir allí per causes que es desconeixen sense que ningú s'adonés de la seva presència des del dimecres fins que el van trobar el divendres.


Comentaris

envia el comentari