Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'hostaler, Manuel Fernández, durant una entrevista a Antena 3

Manuel, l'hostaler insubmís de Malgrat de Mar que ha estat multat amb 60.000 euros per no tancar el seu bar

Assegura que manté obert el seu establiment «perquè no tinc una altra cosa, no tinc cap altre mitjà per sobreviure»
Imatge de l'hostaler, Manuel Fernández, durant una entrevista a Antena 3
Manuel Fernández ha estat sancionat amb dues multes de 30.000 euros cadascuna per no tancar el seu bar. | Antena 3

La decisió de la Generalitat de tancar bars i restaurants durant dues setmanes no ha agradat gens el sector, però la gran majoria de restauradors ha acatat les mesures aplicades pel Govern des del passat divendres. Entre els que no ha acceptat el tancament hi ha el Manuel Fernández, que regenta el bar Los Olivos de Malgrat de Mar, a la comarca del Maresme, i que ha decidit desobeir la Generalitat i obrir el seu establiment.

Aquesta rebel·lia, però, li ha costat cara, ja que segons va explicar ell mateix al programa 'Espejo Público', d'Antena 3, ha rebut dues sancions de 30.000 euros cadascuna. Tot i aquestes multes rebudes, Fernández, que ja es conegut com a 'hostaler insubmís', ha assegurat que «em resisteixo a tancar perquè no tinc una altra cosa, no tinc cap altre mitjà per sobreviure». A parer seu, «sembla que el que volen és enfonsar l'hostaleria», tot i que ha assenyalat que «a mi no em podrà enfonsar ningú».

«O tanquem tots o no tanca ningú»

Manuel Fernández s'ha mostrat molt crític amb la decisió i ha manifestat que no entén que «hi hagi 70 i 80 persones en una gran superfície i no agafin la Covid-19 i que arribin aquí a un bar i es contagïin». El propietari del restaurant Los Olivos ha afirmat que «no pot ser que em tanquis a mi tenint jo les mesures de seguretat, les mateixes o potser més que en un supermercat, i em tanquis a mi i no al supermercat. O tanquem tots o no tanca ningú».

L'hostaler del Maresme ha afegit que «estic fins als nassos! No tinc cap recurs, aquest és l'únic pa de casa meva, el pa dels meus fills. L'únic que tinc és això». Fernández, obviant que la Generalitat és la responsable del tancament de bars i restaurants, ha carregat contra el govern espanyol. «En 15 dies voleu erradicar una cosa més virulenta que una grip, a mi que això m'ho expliqui l'Illa o el Don Simón —referint-se a Fernando Simón. Que m'ho expliquin i si jo ho entenc doncs tanco. Però a mi no em convenç que els altres estiguin oberts i jo estigui tancat», ha reblat.