El regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, en roda de premsa el 19 de juny del 2019

Manuel Valls, el gran absent de les comissions de l'Ajuntament de Barcelona

Només ha assistit a dues de les 18 comissions celebrades en el primer semestre del mandat municipal

Manuel Valls és regidor de l'Ajuntament de Barcelona des del passat mes de juny, aquest dimecres fa exactament set mesos. Valls va liderar la candidatura de Barcelona pel Canvi en coalició amb Ciutadans, però després dels comicis els sis regidors que va obtenir es van dividir: quatre van constituir el grup municipal de Ciutadans; mentre que el mateix Valls i la seva companya Eva Parera van quedar-se al grup de Barcelona pel Canvi.

Valls només ha anat a 2 de les 18 comissions convocades fins ara

Com qualsevol grup municipal del consistori, Barcelona pel Canvi té presència a diversos òrgans. Un dels més habituals són les comissions sectorials, que són quatre al consistori barceloní: Presidència i Seguretat, Urbanisme, Drets Socials i Economia. Entre totes, en aquests set mesos, s'han convocat 18 reunions.

D'aquestes, Valls només ha assistit a dues; mentre que Eva Parera ha anat a tota la resta. També Ernest Maragall (ERC) ha anat tan sols a dues comissions, però en el seu cas, el grup municipal el formen 11 regidors, de manera que  és lògic que les tasques quedin molt més repartides que a Barcelona pel Canvi, on són 2.

Ho desvela aquest dimecres 'ElDiario.es', que ho compara amb un altre grup de dos regidors, el PP, on els edils Bou i Ramírez es reparteixen al 50% les sessions de les comissions. A Barcelona pel Canvi, però, Parera assumeix gairebé tota la feina, mentre que Valls se'n lliura. L'ex primer ministre francès també ha fallat a quatre de les set sessions plenàries que s'han celebrat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

«Valls s'ha centrat en la construcció i consolidació del grup»

Quina explicació donen des de Barcelona pel Canvi sobre aquest fet? Adverteixen que Manuel Valls ja s'ha inscrit a la comissió de Presidència i Seguretat, a la qual pensa assistir ja la setmana que ve, però asseguren que Valls assumeix altres tasques d'estratègia política, reunions i visites a agents socials i entitats de la ciutat i construcció i consolidació del grup. El cert, però, és que el regidor de Barcelona pel Canvi queda en mal paper després de conèixer-se aquestes dades. Valls sembla estar pensant ja en el seu salt a la política catalana, que es podria produir ben aviat.

També et pot interessar...