Manuel Valls

Manuel Valls passa el confinament a Menorca

L'exprimer ministre francès segueix amb les seves tasques polítiques de manera telemàtica

Segons la revista francesa 'Equinox', l'exprimer ministre francès i actual conseller de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, es troba des del passat 12 de març en una vila de Menorca, juntament amb la seva dona Susana Gallardo. Ambdós estan passant el confinament a la casa que posseeix Gallardo, l'hereva de la companyia farmacèutica Almirall, a la mateixa ubicació on van contraure matrimoni el passat mes de setembre

La notícia surt a la llum poc després de conèixer la defunció de la mare de Gallardo per coronavirus, que va fer pública Gabriela Palatchi, filla de Susana Gallardo i el seu exmarit Alberto Palatchi, fundador de 'Pronovias'.

Tasques polítiques de manera telemàtica

Valls ja s'ha reunit dues vegades de manera telemàtica amb l'alcaldessa Ada Colau, segons ha assegurat l'equip del conseller. A més, també manté «contacte permanent» amb el president del PSC a Barcelona Jaume Collboni, i asseguren que estarà present a la sessió plenària de l'Ajuntament de Barcelona el proper divendres 17 d'abril a través de videoconferència. 

Tot i això, el líder de Barcelona pel Canvi ha intensificat la seva presència als mitjans francesos, distanciant-se d'aquesta manera de la política local de Barcelona. Així doncs, la major part del treball municipal recau ara sobre la seva companya de partit Eva Parera

Crítiques a les xarxes socials

L'economista Xavier Sala ha estat un dels primers a reaccionar després de conèixer la notícia, criticant la «fugida» de Valls a Menorca. «Vaja...sembla que Manuel Valls no està utilitzant la seva monumental experiència internacional per a què els seus conciutadans tinguin tests i mascaretes [...] sinó que ha fugit a les Balears a passejar amb vaixell», manifestava al seu perfil de Twitter.

«Pocavergonya», «impresentable» i «cara dura» han estat alguns dels adjectius que els usuaris de Twitter han utilitzat per referir-se a Manuel Valls, molt criticat per haver marxat del seu lloc de residència en aquesta situació tan complicada.