Imatge d'arxiu del regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, durant una roda de premsa

Un excol·laborador de Manuel Valls alimenta el seu retorn a França: «Té ganes de ser útil al seu país»

L'exprimer ministre sempre ha assegurat que no ha trencat amb la política francesa

L’exprimer ministre francès i líder de Barcelona pel Canvi a l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, podria estar estudiant un retorn a la política francesa. Així ho ha assegurat aquest divendres Gilles Clavreul, alt funcionari francès i antic col·laborador del regidor barceloní, en una entrevista a l'emissora francesa Judaïques FM.

En les seves declaracions, que el mateix Manuel Valls ha repiulat el seu compte de Twitter, Clavreul ha explicat que «té ganes de ser útil al seu país». En aquest sentit, ha afegit que «cal que es donin les condicions adequades». Així, l'excol·laborador de Valls no ha descartat que l'ara regidor de l'Ajuntament de Barcelona torni a ser primer ministre, comparant la seva trajectòria a la de Georges Clémenceau, que va ser governar França en dues etapes, entre 1906 i 1909 i entre 1917 i 1920. 

Manuel Valls no perd de vista la política francesa

El portaveu de Barcelona pel Canvi no ha tancat en cap moment la porta a la seva tornada a França. Així, tot i ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Valls ha dit diverses vegades que no ha trencat amb la política francesa i fa pocs mesos va reconèixer que volia ser «útil» a Emmanuel Macron, president de la República Francesa. Cal recordar que el polític barceloní va ser alcalde d'Èvry (2001-2012), així com ministre d'Interior (2012-2014) i primer ministre (2014-2016).

Durant la seva trajectòria a Barcelona, Manuel Valls ha rebut diverses crítiques per la seva implicació amb la ciutat, així com per les seves declaracions a França: «No estic a l’exili, no he desaparegut i he vingut regularment a París. No he trencat amb aquesta ciutat, ni amb la política francesa», va dir abans del confinament, que, en part, va passar a Menorca.