Imatge d'un Rodalies.

Un maquinista de Rodalies vol deixar els viatgers a mig camí: havia acabat la jornada

Els passatgers han denunciat a les xarxes que el maquinista pretenia deixar-los a Ribes de Freser perquè havia acabat la seva jornada laboral.

Passatgers que feien el trajecte divendres a la tarda entre Barcelona i Puigcerdà han denunciat a les xarxes que el maquinista pretenia deixar-los a Ribes de Freser perquè havia acabat la seva jornada laboral. 

La línia es va veure afectada per una avaria i el trajecte es va allargar fins a les sis hores, amb una part feta en autobús. 

Després de sortir des de Barcelona a les 16.30 hores, cap a les 22.30 van arribar a Ribes i el conductor pretenia acabar el trajecte. Els viatgers es van «amotinar» al tren i finalment el maquinista va continuar fins a Puigcerdà. Fonts de Renfe han explicat que el conductor va fer la consulta al centre de gestió i va continuar el recorregut.

Canvis a Rodalies

Els trens de l'R1 de Rodalies iniciaran i finalitzaran el trajecte a l'estació de Badalona els pròxims 29 i 30 d'octubre, segons ha informat Renfe. El motiu de l'alteració són les obres que s'estan executant per posar en servei el traçat definitiu de l'R2N per l'interior de la Sagrera i la nova estació de Sant Andreu. Com a alternativa, els viatgers podran fer transbord a la línia 2 de Metro a la parada de Badalona Pompeu Fabra, mentre que els usuaris de Sant Adrià de Besòs podran utilitzar el TRAM com a transport alternatiu.

L'operadora també ha anunciat que, a partir d'aquest divendres, els trens de l'R4 entre Martorell i Molins de Rei no circularan entre les onze de la nit i les sis del matí dels caps de setmana, fins al 4 de desembre.

En el cas de les afectacions a l'R4, el motiu són les obres d'Adif de construcció d'un nou pas inferior sota l'autopista AP-7 per ampliar la capacitat del ferrocarril al seu pas per Castellbisbal.

Per poder tirar endavant els treballs, Renfe interromprà la circulació els caps de setmana, començant el divendres, entre les onze de la nit i les sis del matí, afectant així la primera i l'última hora del servei de la línia. Les afectacions començaran aquest divendres 28 d'octubre, i s'allargaran durant tots els caps de setmana fins al 4 de desembre, tot i que no afectaran el festiu de l'1 de novembre ni el cap de setmana del 26 i 27 de novembre, segons ha detallat la companyia. L'operadora habilitarà transport alternatiu per carretera per als usuaris.