Diego Maradona: «Vaig tenir el meu primer contacte amb les drogues a Barcelona»

L'astre argentí, mort aquest dimecres, va jugar al Barça durant dues temporades, entre 1982 i 1984

Diego Armando Maradona ha mort aquest dimecres 25 de novembre als 60 anys, pocs dies després de ser operat d'un hematoma subdural del qual s'estava recuperant al seu domicili de la ciutat de Tigre. L'astre argentí, campió del món amb l'Argentina l'any 1986, va aconseguir els seus èxits més destacats amb la samarreta del Napoli, però la seva carrera futbolística a Europa va començar al FC Barcelona, on va jugar dues temporades. 

Amb la samarreta del Barça, Diego Maradona va deixar jugades pel record, mostra de la seva exquisida qualitat, però la seva estada al Camp Nou va estar marcada per l'hepatitis que va patir durant el primer any —que el va deixar tres mesos KO— i la lesió provocada per una terrible entrada del jugador de l'Athletic Club, Andoni Goikoetxea, en la seva segona temporada a Can Barça, que va deixar-lo gairebé quatre mesos fora de combat.

En acabar la seva segona temporada al FC Barcelona, Maradona va marxar traspassat al Napoli italià, tancant la seva etapa al Camp Nou amb tres títols, una Copa del Rei, una Supercopa d'Espanya i una Copa de la Lliga. Amb la samarreta blaugrana va jugar 58 partits, marcant 38 gols i donant 24 assistències.

A Barcelona va començar la seva relació amb les drogues 

La seva estada a Barcelona va suposar també l'inici de la seva relació amb les drogues, una xacra que el va acompanyar durant bona part de la seva vida. En una entrevista fa tres anys a Canale 5, televisió italiana del grup Mediaset, Maradona va reconèixer que «tenia 24 anys quan vaig consumir drogues per primera vegada, a Barcelona. Ha estat l'error més gran de la meva vida».

En l'entrevista, l'astre argentí va explicar que «la droga és el problema més gran, la droga mata», tot assegurant que no consumia substàncies des de l'any 2004. Maradona considerava en aquell moment, l'any 2017, que era un «afortunat» perquè «si hagués continuat d'aquesta forma, ara a aquesta edat ja hauria mort». 

La droga va marcar la vida i la carrera de Maradona, sent sancionat l'any 1991 durant 15 mesos per haver donat positiu per cocaïna en un control antidopatge, posant punt final a la seva carrera al Napoli. Així mateix, diverses vegades va ingressar en centres de desintoxicació per fer front a la seva addicció a les drogues que, com ell va reconèixer, va començar a Barcelona.


Comentaris

envia el comentari