Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una tromba marina

Imatges: Apareix una tromba marina a la costa catalana aquesta tarda de dimecres a les portes de la llevantada

Un ruixat local ha originat aquest remolí de vent, a l’espera del plat fort de la borrasca

Imatge d'una tromba marina
La tromba marina s'ha vist des de Castelldefels | Arxiu

El canvi de temps ja el tenim aquí i de quina manera ha arribat, ja que, tot i haver plogut ben poc, ja hem tingut una tromba marina aquesta tarda de dimecres, 25 de novembre, enfront de la costa de Castelldefels, al Baix Llobregat. No obstant, això és tan sols l’aperitiu de la llevantada que ens arriba de cara als propers dies i que deixarà aigua a molts punts, localment abundant.

Els fets han passat aquesta tarda, durant les últimes hores de llum diürna, quan un petit ruixat localitzat al sud del Baix Llobregat ha originat aquesta tromba marina, un remolí de vent semblant a un tornado que té lloc al damunt del mar. La mànega ha arribat a tocar la superfície de l’aigua, però no es té constància que hagi tocat terra, raó per la qual ha quedat en una anècdota. Aquestes són les poques imatges de la tromba marina d’aquest dimecres a Castelldefels:

A les portes de la llevantada

Aquest dimecres ja hem tingut l’aperitiu de la llevantada que ens arribarà els propers dies, amb molts intervals de núvols i els primers ruixats a punts de la costa i prelitoral, sobretot de Barcelona. No obstant, això és tan sols el principi d’un canvi de temps que, de cara als propers dies, es farà molt més evident.

I és que dijous ja hi haurà xàfecs a més punts, però entre divendres i dissabte arribarà el plat fort del temporal amb pluges que cauran a molts punts, si bé seran escasses o pràcticament inexistents cap a les comarques de Lleida. Les més importants cauran a les comarques de Girona, Terres de l’Ebre i més zones del litoral i prelitoral. Tot plegat amb vent de mar cap a terra i ambient de tardor però sense el fred intens de nit dels últims dies. El temps milloraria clarament de cara al diumenge. Consulta aquí la previsió  completa per a les properes hores a Catalunya.