Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diego Armando Maradona durant un partit de l'equip que entrena, el Gimnasia y Esgrima de la Plata

Diego Armando Maradona, hospitalitzat per una «baixada anímica»

El metge de l'exfutbolista argentí nega que l'ingrés sigui a causa del coronavirus i assegura que «no és un quadre greu ni venim d'urgència»

Diego Armando Maradona durant un partit de l'equip que entrena, el Gimnasia y Esgrima de la Plata
Maradona va ingressar en un hospital de Buenos Aires aquest dilluns a la tarda. | EFE

El mític exfutbolista i actual entrenador de Gimnasia y Esgrima de La Plata, Diego Armando Maradona, va ser hospitalitzat aquest dilluns a la tarda a la clínica Ipensa, a la província de Buenos Aires. Segons va explicar Leopoldo Luque, un dels seus metges, l'astre argentí serà sotmès a una revisió mèdica general motivada per una «baixada anímica», descartant que Maradona tingui coronavirus.

«Va ser una setmana mig complicada per a ell emocionalment. Molta pressió, això va generar una baixada anímica que l'ha afectat també en l'alimentació. El vam veure amb un color i actitud diferent, i decidim estudiar-ho», va dir Luque. En aquest sentit, el metge va assegurar que «no és un quadre greu ni venim d'urgència», tot remarcant que Maradona «pot estar deu mil vegades millor» i que la decisió que de l'hospitalització va ser consensuada.

Luque va recordar que Maradona «és un pacient d'edat amb moltes pressions en la seva vida», alhora que va manifestar que «és molt difícil ser Maradona. Jo crec que Diego és algú que pren les seves decisions constantment. Ell no està aquí perquè el vaig portar jo. Està aquí perquè va voler venir».

Els problemes de salut de l'exfutbolista

Els metges de Maradona van explicar que en els últims mesos, a més de tenir antecedents cardiovasculars, ser hipertens i haver estat operat del genoll dret el 2019, l'exfutbolista pateix d'insomni. «Ell pren alguns ansiolítics receptats des de fa força temps. Són tractaments que nosaltres continuem perquè alguns medicaments no es poden treure d'un dia per l'altre. El cos desenvolupa tolerància i retirar-los de manera dràstica pot provocar problemes», va explicar Luque.

El metge de Maradona també va afirmar que pren alcohol «però ho estem treballant. Diego està net de cocaïna, completament, però per moments té excessos amb l'alcohol i per moments no. Aquesta quarantena i els problemes familiars són terribles per a ell». En els últims mesos Maradona havia baixat de pes i havia tornat a fer rehabilitació per a recuperar-se de l'operació en el genoll dret.

Els 60 anys de Diego Armando Maradona

El crack argentí va fer 60 anys el passat divendres, en una jornada en què va estar a l'estadi de Gimnasia y Esgrima de la Plata pel partit contra Patronato. En la prèvia del matx, Maradona es va mostrar introspectiu i amb moviments lents, retirant-se de l'estadi només iniciar-se el partit, deixant la direcció del seu equip en mans del seu segon, Sebastián Méndez.

Divendres, abans del matx, Maradona va ser rebut i homenatjat pel president del club, Gabriel Pellegrino, el president de l'Associació del Futbol Argentí (AFA), Claudio Tapia, i el president de la Lliga Professional de Futbol, Marcelo Tinelli.