Diversos invitats al plató de 'La Marató' de TV3 conversant amb una de les presentadores

'La Marató' frega els 5 milions d'euros després d'una jornada plena d'emocions

El programa solidari homenatja el personal sanitari i els treballadors essencials

ACTUALITZACIÓ 20/12/2020 21.00 HORES

'La Marató' de TV3 i Catalunya Ràdio enguany dedicada al combat contra la covid-19 ja supera els 4,9 MEUR de recaptació (el marcador registra 4.970.020 euros en l'actualització de les 21 hores). La 29a edició del programa solidari homenatja el personal sanitari i els treballadors essencials que lluiten contra una pandèmia que ha deixat més de 16.500 morts a Catalunya.

ACTUALITZACIÓ 20/12/2020 20.00 HORES

La recaptació total de 'La Marató' de TV3, que enguany es dedicarà a la lluita contra la Covid-19, ja suma un total de 3.000.887 euros. Almenys aquesta ha estat la xifra revelada a les 18.50 hores de la tarda, que previsiblement pujarà molt més abans d'acabar el dia. 

ACTUALITZACIÓ 20/12/2020 17:00 HORES

'La Marató' de TV3 i Catalunya Ràdio enguany dedicada al combat contra la covid-19 ja supera els 1,7 MEUR de recaptació (el marcador registra 1.750.779 euros en l'actualització de les 16 hores). La 29a edició del programa solidari homenatja el personal sanitari i els treballadors essencials que lluiten contra una pandèmia que ha deixat més de 16.500 morts a Catalunya.

En les prop de 15 hores de programació, els cinc presentadors –Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas, Jordi Basté i Roger Escapa- donaran veu a testimonis de malalts i professionals de la salut, amb visites als hospitals Clínic, Sant Pau, Vall d'Hebron i d'Igualada. Tampoc faltaran les actuacions musicals i les activitats de lleure per recaptar fons arreu del territori.

Múltiples activitats lúdiques i esportives a les comarques tarragonines

Els pobles i les ciutats de la demarcació de Tarragona s'han bolcat amb La Marató de TV3, dedicada a la covid-19, amb desenes d'activitats esportives i lúdiques. Enguany, molts dels actes s'han adaptat a les restriccions per la pandèmia i s'han organitzat, principalment, caminades populars i sorteigs de paneres i cistelles. En el cas del Reial Club Nàutic de Tarragona ha celebrat diverses activitats esportives a les seves instal·lacions, com ara una 'masterclass' de bicicleta. «Hem suat la cansalada per ajudar, aquesta marató ens toca a tots», ha afirmat la Vanesa, una de les participants que ha pedalejat de valent per estendre la solidaritat.

Un any més, el club esportiu tarragoní s'ha sumat als actes solidaris de La Marató. En aquesta ocasió, ha canviat les clàssiques caminades populars per una classe de ioga i una 'masterclass' de bicicleta a la terrassa de les seves instal·lacions. Així, han evitat organitzar activitats amb grans aglomeracions, complint amb les restriccions vigents. Amb les activitats dirigides i les aportacions de les associacions adherides al club, han recollit donatius per valor de més de 200 euros.

«Estan a l'aire lliure, veient el mar i compartint moments de felicitat i fent esport, creiem que és la millor manera de contribuir amb La Marató, primer per la covid i també per la millora personal dels que hi participen»,  ha afirmat el coordinador del Reial Club Nàutic de Tarragona, Dídac Bru. En l'activitat hi han participat una quinzena de persones que han pedalejat amb força durant una hora i mitja. La Yolanda i la Vanesa són dues elles, que han aprofitat l'esport per col·laborar amb La Marató.

«Sempre vinc a fer 'cicling' i m'ha semblat una bona oportunitat per poder ajudar en un tema que ens toca a tots; tots tenim famílies, pares, gent de risc i que no ho és, però que es poden infectar; aquí estem per fer tot el que es pugui per a la investigació i per a la salut», ha assenyalat la Yolanda. Comparteix opinió la Vanesa, que s'ha fet seu el lema de la 29a edició: «Aquest any ens toca a tots, ha sigut un any molt complicat, cal donar-hi suport».

La solidaritat s'estén arreu del territori

Enguany, moltes de les activitats esportives, lúdiques i culturals s'han adaptat a les restriccions i limitacions vigents. A tall d'exemple, s'ha celebrat un sorteig d'una panera a Picamoixons (Alt Camp), d'una cistella a Prat de Comte (Terra Alta) o un 'escape room' i mercadet a Montblanc. També s'han programat caminades, passejades i excursions populars per la Sénia (Montsià), Batea (Terra Alta) o Renau (Alt Camp). A Campredó, al Baix Ebre, el Club Ciclista ha organitzat una pedalada per un tram de la Via Verda.

L'Ajuntament de Freginals (Montsià) també ha recollit donatius per lluitar contra el coronavirus amb la venda de mascaretes reutilitzables. La Jove Cambra Internacional de Reus ha convocat el repte de fer '10.000 passes per a La Marató', amb el lema 'cada pas compta'. Així, amb desenes d'actes, la gran festa de la solidaritat s'ha escampat per tots els racons de la demarcació de Tarragona.