Marc Màrquez al circuit de València

Marc Márquez: «Amb la temporada perduda, més val tornar quan el cos ho demani»

El pilot català ha afirmat que no travessa un dels millors moments

El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) ha afirmat que moralment no travessa un dels millors moments, per la lesió que el tindrà diversos mesos de baixa, i que se li fa estrany veure les carreres per televisió per primera vegada en la seva carrera: «Amb la temporada perduda més val recuperar-se bé i tornar quan el cos ho demani».

«Moralment no és dels millors moments. T'agrada estar a pista i quan ho veus tot des de casa es fa estrany, i més després de portar més de set anys a MotoGP sense perdre'm ni una carrera. Ara toca paciència, respectar el cos», ha dit en declaracions a DAZN.

Repassant les seves dues operacions al braç dret, ha dit que sempre va seguir «les recomanacions dels doctors». «Em van donar la tranquil·litat que podia pujar a la moto i fer vida normal. Ni ells mateixos s'esperaven que la placa cedís. Vaig seguir confiant en el doctor Mir i el seu equip perquè un error el pot cometre qualsevol. Ells mateixos em van fer la segona operació, i ara sí que són molt més prudents. Molt temps de recuperació, però amb la temporada perduda més val recuperar-se bé i tornar quan el cos ho demani».

El vigent campió de MotoGP diu que «un os triga entre sis i vuit setmanes a soldar-se». «Jerez estava a quatre dies (després de la seva primera operació), però Brno a dues setmanes, i Àustria a tres. L'os seguia igual de fràgil. L'aguantava la placa. A toro passat, tothom pot analitzar la situació. El doctor Mir i el seu equip m'han fet milers d'operacions: totes han sortit bé, però sempre n'hi ha una que surt malament quan arrisques».

«Tots fallen»

Quant a com està veient el campionat, Márquez ha destacat que «tots fallen» i que «hi ha hagut moltes lesions i caigudes» a més de la seva. «És estrany i difícil d'analitzar. Dovizioso és el que menys soroll està fent, i sense fer soroll està segon del campionat», diu, a més que l'ha sorprès l'anunci que abandonarà Ducati a final de temporada.

«Em va sorprendre, més quan està anant ràpid amb una moto que va bé, amb el seu estil, com ha demostrat aquests tres últims anys. Segur que se'ns escapa alguna cosa. No sabem exactament el que ha passat. Respecto la seva decisió. Ha estat un gran rival i espero que ho sigui en un futur», ha desitjat.

A més, Márquez ha parlat del seu germà Àlex, que «està aprenent, però això no treu que ha de fer un passet endavant». «Ell n'és conscient», ha afegit.

I, per últim, ha revelat el missatge més curiós que ha escoltat des del seu accident: «Em vaig trobar una senyora per Cervera que em va dir: 'Nen, tu competeixes en un esport de risc, i en això hi ha un any que pringues'», ha explicat somrient.