Marc Márquez, sobre la seva Honda, pilotant al Circuit de Jerez

Marc Márquez torna a passar per quiròfan i perilla la seva presència en l'inici del Mundial

L'operació del campió del Món ha estat operat durant més de vuit hores a Madrid de la seva lesió l'húmer dret

El pilot català de MotoGP Marc Márquez (Repsol Honda) ha passat de nou aquest dijous per quiròfan per operar-se l'húmer del braç dret, el mateix pel qual ja ha estat intervingut dues vegades des del mes de juliol i que l'apartarà dels circuits un temps indeterminat. L'equip Repsol Honda ha explicat en un comunicat que «Marc Márquez ha tornat a passar pel quiròfan a causa de l'estancament en la consolidació de la seva fractura que no ha millorat amb un tractament específic d'ones de xoc».

La cirurgia, realitzada a l'hospital Ruber Internacional de Madrid per un equip format pels doctors Samuel Antuña, Ignacio Roger de Oña, Juan de Miguel, Aitor Ibarzabal i Andrea García Villanueva i que es va prolongar durant més de vuit hores, ha consistit en la retirada de la placa de titani col·locada prèviament i la col·locació d'una nova amb un empelt de cresta ilíaca.

L'equip Repsol Honda no ha informat de cap període de baixa estimat per al pilot català, encara que tot fa indicar que estarà diversos mesos inactiu, motiu pel qual es podria perdre l'inici del campionat del Món 2021, que començarà el pròxim 28 de març a Qatar.

Temporada 2020, en blanc

Cal recordar que el de Cervera es va fracturar l'húmer del braç dret el passat 19 de juliol, durant el Gran Premi d'Espanya, primera prova del campionat del Món de MotoGP. Dos dies després, Márquez va ser operat a Barcelona pel doctor Xavier Mir i el cap de setmana va realitzar els entrenaments de la segona cursa del Mundial a Jerez, però les sensacions no van ser bones i va descartar reaparèixer a curt termini.

Setmanes després, la placa de titani col·locada a l'húmer del seu braç dret es va trencar en obrir una gran finestra a casa seva, fet que va provocar una segona operació per canviar la placa. A partir d'aquí, Márquez es va centrar en la seva recuperació, renunciant a tornar a competir al Mundial durant la temporada 2020. Tot i l'aturada, l'evolució no ha estat satisfactòria i el pilot de Cervera ha decidit passar per quiròfan per tercera vegada per acabar de tancar un malson que fa gairebé mig any que dura.