Marc Ribas amb les seves filles

Adorable Castanyada de Marc Ribas a TV3: fa panellets amb les seves filles, Ona i Sira

El cuiner i presentador del programa Joc de Cartes ha mostrat la seva faceta més paterna amb les seves filles

En Marc Ribas, presentador del Joc de Cartes, s'ha mostrat al programa Cuines de TV3 d'allò més adorable. El cuiner, acompanyat de les seves filles, l'Ona i la Sira, han preparat uns panellets brutals. Les petites de la família han demostrat que tenen tanta traça a la cuina com el seu pare.

Fer panellets en família pot ser una gran manera d'iniciar als més petits a la cuina i una gran ocasió per passar una bona estona aprenent a cuinar. En Marc Ribas, al programa Cuines, ha tingut dues ajudants de luxe: les seves filles Ona i Sira. Amb elles dues ha preparat uns panellets de pinyons i de codonyat per llepar-se els dits.

Un treball en equip

El programa de reptes de la televisió catalana s'emet cada dia a les 15.40 h. El programa del diumenge 30 d'octubre la recepta a preparar eren uns panellets de pinyons i de codonyat. El presentador, acompanyat amb les seves petites, preparaven la recepta mà a mà i tal com diu: «prepararem la recepta dels panellets de la iaia».

Les seves filles han ensenyat que les habilitats culinàries i la passió per la gastronomia han passat de generació a generació. L'Ona, la més gran, fins i tot ha demostrat tenir més traça que en Marc a l'hora de treballar la massa.

L'Ona també ha demostrat que no té por a dirigir-se a la càmera. Al final se'ls ha afegit la Sira, la petita de la casa, per degustar aquests dos tipus de panellets. Els de pinyons, clàssics i per a tots els públics, i els de cremós de codonyat pels més grans.

La recepta

Per a preparar aquests panellets es necessiten 500 grams de farina d'ametlla marcona, 350 grams de sucre i 350 de pinyons. També 150 grams de codonyat, 5 ous, vi ranci i una llimona.

Per començar s'han de batre tres ous amb el sucre. Després es barreja la ratlladura d'una llimona amb l'ametlla marcona molta. A continuació s'afegeix al bol dels ous amb l'ametlla perfumada que s'incorpora en tres tandes.

Quan es té una pasta compacta, fem una bola i s'embolica amb un drap humit i la deixem reposar un dia. Passat aquest temps, fem les boletes pels panellets de dues formes: els de pinyons seran rodons i els de codonyat seran com un gotet menut. Pintem els panellets amb 2 ous batuts i enganxem els pinyons al voltant dels panellets rodons.

Els panellets en forma de gotet els farcim d'un cremós de codonyat. Pel cremós de codonyat, triturem el codonyat amb 30 ml de suc de llimona i una mica de vi ranci. Després ho posem en una mànega pastissera perquè sigui millor per farcir.

Enfornem la safata dels panellets de pinyons durant 5 minuts a 200 °C. Passat aquest temps, hi afegim la safata dels de codonyat i els coem 2 minuts juntament amb els de pinyons, que finalment s'hauran cuit 7 minuts.