Imatge de Marc Ribas al restaurant Los Banys, de Tortosa.

Marc Ribas, en xoc amb un moment desagradable a 'Joc de Cartes': «'Uau', no està bé»

«Ostres. Aquesta carn està al límit, eh. No està bé»

El 'Joc de Cartes' mai decepciona, sempre està a l'alçada. Hi ha una màxima del castellà que diu que a falta de pan, buenas son tortas. Doncs això és, ben bé, el que s'hi va veure en el programa d'ahir. 

El programa de Marc Ribas visitava les Terres de l'Ebre per a buscar-hi el millor restaurant informal. El que s'hi va trobar, però, van ser crítiques ferotges, punyalades i àpats que no acabaven de girar rodons. A Los Banys, un restaurant de Tortosa, una de les concursants va demanar un entrecot que va acabar convertint-se en el protagonista absolut del programa. 

«Mal gust i m'ha remogut tota la panxa. No m'entra al cap que et serveixin menjar en mal estat», comentava sobre l'entrecot la concursant Yolanda Ramos, del restaurant Lo Raconet de Fermín. En provar-ho, Marc Ribas coincidia amb la concursant: «Ostres. Aquesta carn està al límit, eh. Aquesta carn no està bé, uau». 

Una altra de les concursants, Susana Teresa Lees, també hi posava cullerada i (a part de criticar l'entrecot) també assegurava que el seu plat, una hamburguesa d'heura, no era del tot bo. En provar una mica de pebrot del plat de la concursant, Marc Ribas hi tornava: «'Uau'». 

Finalment, el propietari de Los Banys, Gerard Riera, es defensava des de la cuina provant el plat i dient: «'Que me cuenten otra'...». 

Redempció i 'perdó' final

Mai es plat de bon gust. Que et critiquin a casa teva mai és plat de bon gust. I l'actitud d'en Gerard Riera va ser comprensible en tot moment. Ja a la confrontació final, els concursants van tornar a treure-li l'estat de l'entrecot. 

«L'entrecot estava en mal estat. Sí, Gerard. Ho sento, estava en mal estat», deia la Yolanda Ramos. En Gerard, defensant-se, insistia: «L'entrecot es va servir embasat al buit dos dies abans del programa». 

En Marc Ribas finalment, explicava: «Vaig ser jo qui va dir a taula que aquell plat no estava bé. Segurament et van donar una peça, embasada al buit, que no estava bé. Tu t'has d'enfadar amb algú. Ens va saber molt de greu a tots». 

«Em fot perquè és culpa meva i em pot perjudicar», sentenciava al final un honest, Gerard Riera.