Discover Policia Nacional

Una mare abandona les seves filles petites a casa per a anar a la platja amb la seva parella

Les menors van alertar el seu pare, qui va trucar immediatament a la Policia Nacional

Lamentable situació que s'han trobat uns agents del Cos Nacional de Policia (CNP) el passat 18 d'abril en el municipi de la Laguna, a l'illa de Tenerife. Segons ha detallat el cos, dos menors de 6 i 8 anys van haver de ser ateses pels policies, ja que portaven com a mínim dues hores sols en l'habitatge familiar. 

Pel que sembla, la mare de les petites va decidir anar a la platja amb la seva parella, deixant-les soles i sense vigilància. La Prefectura Superior de Policia de Canàries ha explicat que va ser el mateix pare de les dues menors qui va requerir la presència de la policia, denunciant que les seves nenes es trobaven soles en el domicili on vivien amb la seva mare, desapareguda des de feia unes hores. 

Les petites van trucar espantades al seu pare per a explicar-li l'ocorregut

Fins al lloc dels fets es van personar diversos agents, que van entaular conversa amb les petites, que més enllà de la por que poguessin tenir es trobaven en perfecte estat. Elles mateixes van confirmar que la seva mare, que té la custòdia de les menors, s'havia anat feia unes dues hores del domicili. 

En veure's soles a la casa, les dues petites van decidir trucar angoixades al seu pare per a explicar-li la situació que estaven vivint. Posteriorment, va ser ell qui va contactar amb la Policia Nacional. Després de realitzar les diligències habituals en aquesta mena de casos, els policies van lliurar a les petites a la mare, que finalment es va personar en el domicili. Ara bé, l'atestat policial realitzat va ser posar en coneixement de l'autoritat judicial i fiscal competent. A partir d'ara, seran les autoritats les que valorin si els fets poden ser constitutius d'infracció. 

Acudeix sense cita a una clínica dental a Tenerife i agredeix a una higienista

El passat 21 d'abril, la Policia Nacional va detenir en el municipi d'Arona, a Tenerife, a una jove de 22 anys, com a presumpta autora d'un delicte d'atemptat a sanitària. Segons ha detallat el cos de policia, l'acusada va acudir sense cita prèvia a un centre mèdic, amb un important mal de queixal. 

La seva víctima li va explicar que, pel protocol que se segueix actualment a conseqüència de la pandèmia del coronavirus li era impossible atendre-la sense haver demanat hora. En aquest sentit, li va demanar a la jove que es dirigís al seu centre mèdic assignat per a sol·licitar aquesta cita. 

Les explicacions de la higienista dental no van acontentar l'acusada, que va començar a alçar la veu i a mostrar una conducta cada vegada més agressiva amb la professional. En un moment donat, va arribar a propinar-li una puntada a l'engonal a la dona. Finalment, les dues dones van haver de ser separades per altres persones presents en el centre mèdic. 

c

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Pel que respecta a la detinguda, no va poder ser atesa, no sols per no tenir cita prèvia, sinó també per l'elevat grau d'excitació que mostrava. Fins al lloc dels fets es van desplaçar agents de la Policia Nacional, que després d'escoltar les versions de les dues van procedir a la detenció de la jove, traslladant-la posteriorment a les dependències policials. 

Amb l'atestat policial corresponent a la mà, on va ser inclòs el testimoniatge de la sanitària agredida, els agents van posar els fets en coneixement de l'autoritat judicial competent.

En aquest sentit, la Policia Nacional recorda que els actes d'agressió, intimidació greu o violència contra els funcionaris docents o els sanitaris, en l'exercici de la seva funció, poden comportar fortes sancions i penes de presó que poden arribes fins als tres anys de durada.